Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

קוביות צ'יפס וקוביות חצילים מטוגנים עם סלט ירקות על מצע של ממרח חומוס ביתי

מרכיבים לכ-4 מנות:
לקוביות הצ'יפס:
3 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים חתוכים לקוביות שוות כ-1.5 ס"מ
סיר טיגון עמוק ושמן לטיגון
קערה עם נייר סופג – אחרי שהצ'יפס מוכנים

לקוביות החצילים:
2 חצילים בינוניים חתוכים לקוביות בינוניות ומקולפים "קילוף זברה", הכוונה מקלפים את קליפת החציל לאורך שורה כן ושורה לא
מלח
מסננת גדולה (שתכיל את כל קוביות החצילים) וקערה למסננת
עוד קערה עם נייר סופג – אחרי טיגון החצילים

לחומוס הבית של אורלי:
1 כוס טחינה גולמית איכותית
4 שיני שום קלופים
2 כוסות גרעיני חומוס מבושלים או משימורים או משקית ירקות קפואים
1 כוס מים
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
1 מיץ מלימון אחד
מעבד מזון/קוצץ מזון

לסלט הירקות:
2 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות
2 מלפםונים טריים לא מקולפים חתוכים לקוביות
2 גבעולי בצל ירוק טרי חתוך בגודל בינוני-קטן
1 פלפל אדום נקי מגרעינים חתוך לחתיכות קטנות
1 פלפל ירוק חריף נרי מגרעינים חתוך לחתיכות קטנות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

ההכנה:
1. מכינים את החומוס:
במעבד/קוצץ מזון מכניסים את גרעיני החומוס, השום והמים. מעבדים עיבוד גס ומפסיקים.

2. מוסיפים את הטחינה, המלח והמיץ לימון וממשיכים לעבד במעבד/קוצץ עוד טחינה כדי שהכל יתערבב טוב. מפסיקים.

3. מוסיפים את השמן זית וממשיכים לטחון עד שמתקבל מרקם לא חלק לחלוטין וקצת גושי או עד למרקם שאוהבים.

4. מעבירים לקופסא ומכניסים למקרר עד להגשה. אורך חיים במקרר עד 4 ימים.

5. מכינים וממליחים את קוביות החצילים:
במסננת מעל קערה מעבירים את קוביות החצילים וממליחים עם 2-3 כפות מלח, מערבבים טוב טוב.
משאירים את המסננת מעל הקערה ונותנים למלח לעשות את העבודה על החצילים.

6. מכינים את קוביות הצ'יפס:
מטגנים בסיר טיגון עם שמן את הצ'יפס ומוציאים לקערה עם נייר סופג כאשר מוכנים עד להגשה.
אפשר לפזר ממש מעט פפריקה מתוקה מעל הצ'יפס המוכן.

7. מנקים את קוביות החצילים מהמלח שוטפים ומייבשים:
שוטפים את קוביות החצילים טוב טוב במים.
מנגבים אותן לייבוש לחלוטין מנוזלים עם נייר סופג.

8. מטגנים את קוביות החצילים:
מטגנים בסיר עמוק עם שמן את קוביות החצילים הנקיות והיבשות, כאשר החצילים מוכנים מעבירים לקערה עם נייר סופג עד להגשה.

9. מכינים את סלט הירקות:
מעבירים לקערת עירבוב את כל מרכיבי הסלט מערבבים טוב, טועמים ומתקנים תיבול.

10. מוציאים את החומוס שהוכן מקודם מהמקרר ומרכיבים את המנה:
בצלחת עמוקה, מוזגים את כמות חומוס שרוצים, מעל מצע החומוס מניחים את קוביות החצילים וקוביות הצ'יפס.
ולבסוף מעל הכל מגישים סלט ירקות טעים.

11. למי שלא רוצה להכין חומוס לבד, אפשר להגיש עם חומוס קנוי איכותי שאוהבים.

בתאבון

קוביות צ'יפס וקוביות חצילים מטוגנים עם סלט ירקות על מצע של ממרח חומוס ביתי
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

130 מתכונים