Share with:


בשרי

אופן הכנה

מצרכים
300 גרם בורגול (אחרי שהשרתם אותו 20 דקות)
300 גרם סולת
רבע כפית מלח
חצי כוס מים
למילוי:
500 גרם בשר טחון
פטרוזיליה קצוצה
בצל גדול קצוץ
תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כורכום.
לרוטב:
קוביות דלעת
סלרי (גבעול אחד עם עלים)קצוץ
מים רתוחים 4 כוסות
רסק עגבניות
בצל
תבלינים
ומתחילים להכין את המילוי.
במחבת מטגנים בצל גדול עם שמן עד שמזהיב מוסיפים את הבשר וכשהוא משחים מוסיפים פטרוזיליה ותבלינים אחרי כמה דקות לכבות את הגז ולהניח להתקרר.
נכין את המעטפת:
בקערה נשים את הסולת המלח והבורגול ונוסיף מים בהדרגה עד שהעיסה לא דביקה ולא יבשה.אם היא יבשה תוסיפו עוד מים.
מניחים את העיסה בצד
ובינתיים מכינים את המרק
מטגנים בסיר סוטאז בצל קצוץ עד שמזהיב מוסיפים קופסא רסק עגבניות ותבלינים: מלח, פלפל שחור, כורכום, כמון ופפריקה מתוקה ומים נותנים לזה רתיחה ומכבים את הגז.
לוקחים חתיכה מהעיסה משטחים על היד שמים בפנים מתערובת הבשר וסוגרים כשסיימתם אתם מחממים סיר עם מים על הגז ושהם רותחים אתם שמים את הקובות(אני שמה 6 כל נגלה) ל3 דקות ומוציאים היישר לסיר הרוטב (תדליקו את הגז על אש נמוכה) אחרי שהוספתם את הקובות תוסיפו גם את קוביות הדלעת.
נותנים לזה בישול על אש בינונית כחצי שעה אחר כך לוקחים בקערית קטנה קצת מהרוטב מערבבים עם כפית קורנפלור עד שאין גושים ומוסיפים למרק ומוסיפים גם סלרי חתוך עלים וגבעול ומיץ מלימון אחד.
נותנים לזה עוד 10 דקות וזהו!!!!

קובה סולת בורגול ברוטב עגבניות ודלעת 🍅😋
רוית זוהר פיטוסיספר המתכונים של
מתכון של

רוית זוהר פיטוסי

5 מתכונים