Share with:


בשרי

אופן הכנה

קובה אורז של יפנית ממרילין
מצויין
מעטפת הקובה עשויה מאורז מבושל וחזה עוף טחון, המלית גדושה בבשר מטובל היטב וכל הכבודה מטוגנת עד לפריכות. טעים טעים טעים בטירוף.

מצרכים לבצק – 40 קובות גדולות
4 כוסות אורז שטופים (כוס אורז לפני בישול=ל-3 כוסות אורז מבושל)
8 כוסות מים
2 פרוסות חזה עוף – טחונות או חופן יפה
ביצה אחת
1.5 כוסות קמח – ואפשר עוד 1/2 כוס אם צריך/ בפסח קורנפלור
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור
**אפשר להכין ½ כמות, אני נוהגת להכין ולהקפיא מנות.
מצרכים למילוי:
3 בצלים גדולים קצוצים
4 כפות שמן
500 גרם בשר טחון
מעט שומן כבש (בערך כף שטוחה, אפשר לגרר גס מעל טיגון הבשר)
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
חופן צנוברים קלויים
מלח ופלפל
הוספתי תיבול מעט מכל דבר
פפריקה מתוקה/חריפה, גריל עוף, קורט קינמון, קורט כוסברה יבשה טחונה, כורכום, מרק בצל, מעט טארייקי

הכנת המעטפת:
מרתיחים בסיר גדול את המים עם מלח, מוסיפים את האורז ומבשלים על אש בינונית עד שנספגו כל המים(ללא מכסה) ומצננים מעט, מוסיפים את חזה העוף הטחון, הביצה, הפלפל שחור הכורכום (ומעט מים כ-1/4 כוס) מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה עד שהבצק כמעט ואינו דביק בעזרת כפות ידיים רטובות יוצרים 40 כדורים

הכנת המילוי:
מזהיבים את הבצלים במעט שמן במידה הצורך מוסיפים מידי פעם מעט מים כ-2 כפות.
מוסיפים את הבשר הטחון, התבלינים והצנוברים, מערבבים ומטגנים עוד כ-7-10 דקות ומצננים.

הכנת הקובות:
עובדים עם קערת מים צמודה כדי להרטיב את הידיים מדי פעם – מקל על העבודה
במרכז כל כדור אורז צרים גומה(אפשר להיעזר עם גזר מקולף) ודוחסים לתוכו כפית מהמלית, סוגרים ומגלגלים, משטחים בכף היד ומניחים על מגש עם נייר אפייה.(אני מכינה את כל הכמות יוצאים הרבה) ומקפיאה, כשמוציאים מההקפאה ומפשירים, יש מעט רטיבות, טובלת בקמח מנופה/ בפסח קורנפלור, מעצבת את הקובה השטוחה מחדש ומטגנת.
מטגנים בשמן חצי עמוק עד להזהבה משני הצדדים,
תהנו..

קובה אורז_מתכון של גילה כהן – אבני
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

73 מתכונים