המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487
מחמאר :)))
מכינים מח לפי המתכון:
מקלפים 4 חצילים וחותכים פרוסות דקות לאורך.
ממליחים מניחים במסננת.
מקרמלים 6 בצלים פרוס דק דק עם כף סוכר חום
על אש קטנה עם מכסה בלי שמן.
שוטפים את החצילים ומטגנים עם ממש מעט שמן להשחמה לריכוך בלבד.
מבשלים 4 תפוחי אדמה, עם מעט מלח, מועכים לפירה
גס לא למעוך לגרבר להוסיף
מלח, פלפל שחור, כמון, ולפתוח 5 ביצים לקשקש הכל ביחד,
לסדר בתבנית ח.פ עגולה שיכבה של חצילים בצורה כזו שתהיה מעטפת שהם יצאו מחוץ לתבנית
מעל ליצוק מעט המתפוחי אדמה, מעל להניח את המח ואת הבצל המקורמל, מעל להניח את יתרת התפוחי אדמה לכסות עם החצילים לפזר פטרוזיליה
להכניס לתנור 170 מעלות 20 דקות.
להוציא להפוך ולאפות עוד 10 דקות.