Share with:


חלבי

אופן הכנה

מתכון : נעימה צאיג …. מתכון נהדר של אסף

לבסיס ולפסים הקלועים:
400 גרם קמח
200 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
אני אוהב להוסיף חצי כוס קמח שקדים
1 ביצה
קורט מלח
מכינים בצק במג׳ימיקס ומחלקים ל-2. מעבירים לקירור לשעה.
מחלק אחד מכינים את הבסיס והחלק השני יהיה לפסים הקלועים מעל.

המילוי:
3-4 תפוחים ירוקים וגם 3-4 תפוחים אדומים: לקלף ולחתוך לקוביות.
לחמם 25 גרם חמאה בסיר, להוסיף את קוביות התפוחים וגם:
מיץ מתפוז אחד
גרידת תפוז שלם
קינמון – אני אוהב לשים הרבה
אגוז מוסקט
2 כפות קוניאק או ברנדי – מוסיף המון
לבשל היטב במכסה סגור. עשרה תפוחים מבושלים, לרסק מעט כך שחלק יהפוך לרסק וחלק יישארו קוביות. להוסיף צימוקים.
אני אוהב להכין עוד כמות קטנה של בצק, לאפות אותה ולפורר את הביסקוויט שמתקבל ולהוסיף למלית. הפירורים טעימים מאוד, וגם סופגים את כל הנוזלים של התפוח