המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487
גבינה לבנה 750 גר׳
1 גביע שמנת בטעם טבעי – אני שמה של נפולאיון
5 ביצים XL מופרדות
4 כפות קורנפלור מלאות
2 סוכר וניל
1 כוס סוכר
3 כפות פודינג וניל מלאות
יש להוציא את כל המצרכים שיהיו בטמפ' החדר
במקביל למלא את התבנית של התנור במים ולחמם את המים יחד עם התנור
חצי שעה בערך.. לא לחמם יותר מדי!!!
מתחילה להקציף את החלמונים.
בקערה להקציף היטב את החלמונים עם עם 1/2 כוס סוכר לבלילה סמיכה שכל הסוכר ימס. להוסיף את הגבינות,הפודינג והקורנפלור בהדרגה ולהקציף עוד קצת עד שהבלילה חלקה ואין גושים.
להעביר לקערה אחרת כי אנחנו צריכים את המיקסר 😜
לדאוג שהקערה תהיה נקיה ולהתחיל להקציף את החלבונים במהירות גבוהה במיקסר ולהוסיף את הסוכר וניל ואת החצי כוס סוכר שנשאר בהדרגה עד לקצף מבריק, ויציב.
שימו לב לא להקציף יותר מדי שלא ישבר.
אחרי שסיימנו להקציף יש לקפל את החלבונים לקערה עם הגבינות עד שהכל מתאחד יחד
לא יותר מדי קיפולים!!
לשמן היטב ובאופן אחיד מכל הצדדים תבנית ( אני מכינה בסיר ג'חנון )
ולהכניס את תבנית העוגה בתוך המים!!!!! לתנור שחיממנו מראש.
חצי שעה 200 מעלות – עד שמשחים למעלה ו30 דקות נוספות על 160 מעלות!
אם התנור שלכן חזק אז אפשר בתור התחלה 180 ולא 200
שימו ללללבבבב ❤️ אסור לפתוח תנור באפייה!!!! בשום שלב.
אחרי שעה אפייה לכבות את התנור, להשאיר את העוגה להתקרר לשעה נוספת ועדיין מבלי לפתוח!!!!
בתאבון 😘