Share with:


חלבי

אופן הכנה

משמנים עם חמאה/מרגרינה תבנית 22 קפיצית
מרפדים עם נייר אפיה את בסיס ודפנות התבנית.
להניח בתחתית התנור קערה עם מים חמים.

מרכיבים
לשכבת הבסיס:
2 כוסות פירורי ביסקוויט
1 כף קקאו מנופה
4 כפות אבקת סוכר
100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת

למלית:
750 גר' גבינת שמנת/ אני הכנתי עם גבינה לבנה רגילה.
1 גביע שמנת חמוצה
כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
100 גרם שוקולד לבן מומס.
200 גר' שוקולד מריר מומס
כף גרידת קליפת לימון

דרך הכנה
מחממים תנור ל-150°, משמנים תבנית 22 ומניחים נייר אפיה בתחתית ובדפנות התבנית.
מערבבים בקערה את חומרי הבסיס לתערובת פירורית אחידה, משטחים על נייר האפיה בתבנית, ולהכניס למקפיא עד שנסיים את הכנת תערובת הגבינה.
בקערה מערבבים היטב את הגבינה, השמנת והסוכר, מנפים מעל את הקורנפלור ומערבבים.
טורפים מעט את הביצים ומוסיפים בערבוב לתערובת, מוסיפים את תמצית הוניל גרידת לימון ומערבבים.
מחלקים את התערובת לשתי קערות,לקערה אחת מוסיפים את השוקולדהלבן המומס ומערבבים.
לקערה שניה מוסיפים שוקולד מריר מומס.
יוצקים על תחתית הביסקויטים חצי כוס מתערובת הבהירה במרכז הבסיס, ולאחר מכן יוצקים במרכז מעל התערובת הלבנה ,חצי כוס מתערובת השוקולד ומעל שוב חצי כוס תערובת לבנה וכך ממשיכים עד לסיום התערובות
מכניסים לתנור לאפיה כ- שעה ועשר דקות או עד להתייצבות התערובת.
משאירים בתנור כבוי חצי שעה.
מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית.
משחררים את דפנות תבנית העוגה ואת הנייר מהתבנית .
ומכניסים למקרר .

עוגת ספירלה … גבינה ושוקולד_מתכון של כרמלה שמואל
כרמלה שמואלספר המתכונים של
מתכון של

כרמלה שמואל

60 מתכונים