Share with:


חלבי

אופן הכנה

לרפד דפנות תבנית עם שקף .(תבנית קפיצית קוטר 22) לערבב 150 גרם פירורי ביסקויטים לוטוס, עם 75 גרם חמאה מומסת , לשטח ולהדק על תחתית תבנית ולהכניס למקרר.(לעטוף את התבנית עם נילון נצמד).
להקציף 500 מ"ל שמנת מתוקה עם 4 כפות סוכר לקצף יציב ולשמור במקרר.
10 גרם א. ג'לטין

להכנת הג'לטין:
חצי כוס מים לשפוך לתוכו את א. הג'לטין ולהשהות 10 דקות.

בשלב זה להכין המוס:
להמיס על בן מארי שוקולד לבן 320 גרם + 300 מ"ל שמנת מתוקה עד המסת השוקולד, להוריד מעל הגז לצינון כ 20 דקות.
את הג'לטין עם המים להכניס למיקרוגל למשך 10 שניות.
להוסיף את הג'לטין המומס לתערובת השוקולד ולערבב לאיחוד.להוסיף את הקצפת ולערבב בתנועות קיפול.
לחלק ל 3 קערות את תערובת המוס .
להכניס לקערת זכוכית 150 גרם שוקולד מריר/חלב ולהמיס במיקרו או על בן מארי.
שלושת רבעי מכמות השוקולד המומס להכניס לקערה אחת ולערבב לאיחוד.
רבע השוקולד הנותר
להוסיף לקערה השניה ולערבב.

הרכבת העוגה:
לשפוך המוס הלבן לתוך התבנית.
מעל לשפוך במרכז את התערובת החומה, ומעל לשפוך במרכז את תערובת שוקולד הנותרה.
לכסות עם ניילון נצמד ולהקפיא למשך כ- 8 שעות.

עוגת מוס שוקולד
כרמלה שמואלספר המתכונים של
מתכון של

כרמלה שמואל

33 מתכונים