Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים:
3 חבילות לוטוס(הן באות בחבילות קטנות)
12עוגיות אוראו ( מרוסקות ביד בתוך השקית)
200 ג׳ גבינת שמנת
2 שמנת מתוקה
2 מיכלי שמנת רגילה(לסנן את המים שיש)
1אינסטניג פודינג וניל
2 כפיות מיץ לימון
חצי כפית קינמון
כוס נוטלה=3כפות גדושות
150 חמאה(מומסת)
כוס וחצי סוכר חום
כוס וחצי סוכר לבן

ההכנה :שלב 1
בקערה שמים את הלוטוס הטחון יחד עם הקינמון והסוכר החום ומערבבים עד לאיחוד,מוספים את החמאה המומסת ומערבבים עם לקקן עד שכל הלוטוס רטוב ומכוסה בחמאה,לוקחים תבנית 26 קפיצית ומשטחים את התערובת באופן אחיד,מכניסים למקפיא עד להכנת השכבה השניה.
שלב 2
בקערת מיקסר שמים את גבינת השמנת השמנת והמיץ לימון ומערבבים במיקסר, מוספים את השמנת המתוקה אינסטינג פודינג וניל ומקציפים תוך כדי ההקצפה בהדרגה מוסיפים את הסוכר הלבן,עד לקבלת קצפת יציבה וקרמית..לא נוזלית!!
מעבירים שליש מהקצפת לקערה נפרדת.
שלב 3
בקערת הקצפת(איפה שהקצפנו) מוסיפים את האוראו
המרוסקים בתנועות קיפול,מוצאים את התבנית עם הלוטוס מהמקפיא,ועושים שכבה שניה של האוראו עם הקצפת,מחליקים יפה ומחזירים למקפיא עד להתייצבות של הקצפת.
שלב 4
3כפות גדושות של נוטלה(זה כוס) מוסיפים לקערה עם השליש קצפת,ומערבבים תוך כדי קיפול,מאחדים טוב עד לקבלת צבע חום יפה ומכניסים למקרר ,אחרי חצי שעה מוצאים מהמקפיא את התבנית ועושים את השכבה השלישית ,את תערובת הנוטלה שמים מעל הקצפת מורחים יפה מחליקים ומכניסים שוב למקפיא
בין לילה שלם ל-8 שעות להתייצבות.
מוצאים חצי שעה לפני ההגשה פורסים ונהנים בלי רגשות אשם…

עוגת גבינה עוגיות ונוטלה קרה
עינת חנניהספר המתכונים של
מתכון של

עינת חנניה

148 מתכונים