עוגיות רולדה במילוי שוקולד פרווה / תמרים או כל ממרח שבא
לבצק:
3.5 כוסות קמח
200 גרם מחמאה רכה (לגירסה חלבית – חמאה)
0.5 כוס מים (לגירסה חלבית – חלב)
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
2 כפות שמן
מילוי:
1 קופסא ממרח שוקולד פרווה (או כל ממרח אחר – תמרים או ממרח חלב או נוטלה או ריבה או בשילוב עם אגוזים קצוצים)
ההכנה:
1. מערבבים במעבד מזון – קמח, מחמאה רכה ושמן עד לפירורים
2. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומעבדים רק עד לקבלת בצק (לא לעבד יותר מידי)
3. עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לשעה
4. לחמם תנור ל-170 מעלות
5. מחלקים את הבצק ל- 4
6. מרדדים על משטח מקומח היטב לעובי של כרבע ס"מ.
7. מורחים שכבה מהשוקולד או כל מילוי אחר ומגלגלים לרולדה
8. מעבירים לתבנית משומנת וסוגרים את הקצוות
9. מניחים את כל 4 הרולדות במרווח אחת מהשניה
10. חורצים מעט ובעדינות את הרולדות לעוגיות (רק את החלק העליון בלבד – כפי שנראה בצילום)
11. אופים 20-25 דקות עד שמזהיב קלות (זהוב בהיר)
12. מוציאים את התבנית מהתנור ומשאירים את הרולדות בתבנית עד לצינון מלא
13. מפזרים אבקת סוכר וחותכים את העוגיות לפי הסימון הראשוני.