Share with:


חלבי

אופן הכנה

חומרים:
250 גר’
קמח (2 כוסות)
15 גר’ שמרים
2 כפיות סוכר
100 גר’ מרגרינה
3 ביצים
120 גר’ חלב פושר
1 כפית מלח
קליפת לימון מגורדת

חומרים לסירופ:
2 כוסות מים1 כוס סוכר
קליפה מחצי לימון
מיץ מתפוז אחד
80 גר’ קוניאק או יין אדום או מיץ תירוש
מעט רום

חומרים למילוי:
2 שמנת מתוקה
1/4 כוס סוכר

ההכנה:
להתפיח שמרים עם חלב פושר ומעט סוכר.
לשים בקערה, קמח, ביצים, מרגרינה, מלח, קליפת לימון, סוכר ושמרים תפוחים.ללוש בצק שמרים (בצק זה דליל מהרגיל) ולהתפיח בקערה מכוסה.
לאחר שהעיסה תפחה, לצקת לתוך תבניות קטנות של טורטלטים (למלא עד 3/4 מנפח התבנית).
להניח את התבניות עם הבצק לתפוחח במקום חמים, לאפות בחום בינוני עד חם.
להוציא את העוגיות מהתבניות ולשים על מגש.
לצקת עליהן הסירופ הרותח בעודן חמות.

להכנת הסירופ:
להרתיח המים, הסוכר, קליפת לימון.
לאחר הרתיחה, להסיר מהאש ולהוסיף את הקוניאק/יין אדום/מיץ תירוש, מיץ תפוז ורום.
לצקת על עוגיות הסברינה עד שהן רטובות לגמרי.
לקרר לחתוך למעלה, להוציא קצת מהתוכן ולמלא בשמנת מתוקה מוקצפת עם רבע כוס סוכר.
לאחסן במקרר….

סברינה
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

130 מתכונים