Share with:


פרווה

אופן הכנה

Posted by ‎כרמלה כרמלה‎ on Sunday, September 13, 2020

קילו חבושים/ 4 חבושים
4 כוסות סוכר
2 מקלות קינמון
או כפית שטוחה קינמון טחון
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי.
ציפורן טחונה רבע כפית.
1/4 כפית הל טחון
4 תיונים.
לקלף חבושים להכניס לסיר עמוק לשים מים רותחים שיכסו את החבושים, ולבשל כעשרים דקות על להבה גבוה.
לסנן את החבושים ולחתוך לרצועות, להכניס לסיר רחב שטוח וגדול (לא סוטאז') להוסיף 2 כוסות מים(מהסיר שהרתחנו את החבושים) להוסיף את הסוכר הקינמון ,הל הציפורן ,תיונים ולבשל על להבה בינונית כ-15 דקות, לאחר מכן להוסיף את מיץ לימון סחוט ,לבשל עוד כחצי שעה על להבה קטנה
עד לקבלת דבש סמיך.
בהצלחה!
לבשל בסיר ללא מכסה.
זהירות בזמן הבישול הריבה מייצרת קצף, על כן צריך סיר רחב ועמוק.

מתכון כתוב + סרטון המחשה להכנת ריבת חבושים_מתכון של כרמלה שמואל
כרמלה שמואלספר המתכונים של
מתכון של

כרמלה שמואל

60 מתכונים