Share with:


פרווה

אופן הכנה

🍞🍞🍞🍞
לחם מקמח כוסמין מלא…נפלא ומיוחד בטעמו…שונה משאר הקמחים…ניתן להוסיף למתכון…אגוזים /,זיתים.

חומרים : מדוד בכוסות מדידה
3.5 כוסות קמח כוסמין מלא
1 כפית שמרים יבשים
1/2 כף מלח
1 כפית סוכר חום /,סילאן /,דבש
1 .4 כוסות מים (אחת ורבע)
2 כפות שמן

הכנת הבצק:
שלב 1 .לשים את הקמח בקערה, ..ליצור גומה לשים את השמרים , סוכר וחצי כוס מים .. ולכסות במעט קמח…להניח להתפחה חצי שעה….

שלב 2 . להוסיף את שאר החומרים ללוש ביד עד לקבלת בצק אחיד…..ליצור כדור לשמן מעט , להחזיר לקערה , לכסות ולהתפיח חצי שעה …ולהעביר למקרר להתפחה של 6-8 שעות בערך… או לילה.

שלב 3 .
להוציא אוויר מהבצק, ליצור כדור, ולהעביר לסיר בגודל " 20 בערך….לכסות ולהתפיח שוב חצי שעה.

שלב 4,
לכסות את הסיר , לאפות בחום 180 אפייה רגילה 35 דקות.

שלב 5 .
להוריד את מכסה הסיר להתיז מעט מים על הלחם ולהמשיך לאפות ..עוד 25 דקות.

**** רצוי להכין ערב קודם את הבצק ולשמור במקרר..התפחה ארוכה משנה את המרקם לטובה
**** אפשר להכין מהבצק לחמניות או לחם ארוך
****אפשר להתפיח שעתיים בחום המטבח ולדלג על התפחה ארוכה (שהיא מומלצת)

בהצלחה !!! 🍞🍞🍞

לחם כוסמין מלא…אפויי בסיר _ תהילה גיל
תהילה גילספר המתכונים של
מתכון של

תהילה גיל

120 מתכונים