Share with:


בשרי

אופן הכנה

מרכיבים לסיר נמוך ורחב (סוטאז'):
1/2 קילו בשר טחון טרי
3 חצילים גדולים ויפים (כאשר מרוקנים אותם לשמור את בשר החצילים להמשך המתכון לתערובת המילוי)
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
1 בצל גדול חתוך גס
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מחבת לטיגון עם 2 כפות שמן

לרוטב:
1 כוס מים פושרים
1/2 כפית מלח
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון

ההכנה:
1. את החצילים חותכים בחלקם העליון, מרוקנים את תוכנם של החצילים ושומרים בצד להמשך המתכון לתערובת המילוי.
ברגע שיצרנו סירות עמוקות של החצילים מחוררים ע"י סכין חדה מסביבם בחלקם החיצונים כדי שהרוטב יחלחל לתוכם בזמן הבישול.

2. מטגנים במחבת עם 2 כפות שמן את הבצל להזהבה.
מוסיפים את הבשר הטחון, הפטרוזילה, תוכן בשר החצילים ששמנו בצד, התיבול ומטגנים ביחד עד שהבשר הטחון משנה צבע.
מסירים מהאש ומצננים קלות.

3. בסיר נמוך רחב (סוטאז'), מסדרים החצילים.
ממלאים את החצילים בתערובת המילוי.
את שארית המילוי מפזרים בסיר מסביב לחצילים.

4. מכינים את הרוטב:
בקערה מכניסים את כל מרכיבי הרוטב ביחד ומערבבים.

5. שופכים את הרוטב בסיר מסביב ובין החצילים.

6. מחממים תנור ל-180 מעלות.

7. מבשלים את הסיר על אש בינונית, עם מכסה חצי סגור כ-20 דקות עד לרתיחה.
ואז מכניסים את הסיר לתנור לאפייה של כ-30 דקות, ללא המכסה.
סוגרים ונותנים לחצילים להתקרר בתנור…

חצילים ממולאים בבשר טחון
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

130 מתכונים