Share with:


בשרי

אופן הכנה

למרק:
1 בצל
2 גבעולי סלרי
1 גזר
2 תפוחי אדמה
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
½ צרור פטרוזיליה
1 כף שטוחה מלח
1 כף כורכום
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית כמון
1 כפית חוואייג' למרק
4 כנפי עוף או 2 שוקיים עוף (לא היה לי אבל מומלץ להוסיף)
מים

לקציצה:
½ קילו חזה עוף טחון או שלם ואפשר לטחון במעבד מזון
2 בצלים גדולים
2 כוסות קמח חומוס
1 כפית מלח

מכינים את המרק,
קוצצים גס את כל הירקות , מתבלים ומוסיפים גרגירי חומוס מבושלים ואת הכנפיים/שוקיים.
ממלאים מים עד מחצית הסיר,
מכסים ומביאים לרתיחה.
מורידים לאש בינונית ומבשלים כחצי שעה.
בנתיים מכינים את הקציצה,
במעבד מזון קוצצים את הבצל (לא לסחוט את המיץ) ומעבירים לקערה.
קוצצים את חזה העוף ומעבירים לקערה עם הבצל.
מתבלים במלח ומוסיפים את קמח החומוס.
לשים היטב כדקה, עד לתערובת אחידה ונשים במקרר להתייצבות ל10-30 דקות.
(אם קצת יבש אפשר להוסיף מעט מים.
אם נוזלי מידי אפשר להוסיף מעט קמח חומוס)
ניצור כדורים בגודל כדור גולף (אני אוהבת שיוצאת קציצות גדולות) ונניח בעדינות במרק הרותח.
נכסה ונביא לרתיחה, נוריד אש ונבשל על אש בינונית כ30-40 דקות.
אפשר להגיש כמנה כמרק או להגיש על אורז לבן ,פרסי כמובן 😋
בתאבון ❤️❤️❤️

המטבח של עמית  > אוכל ביתי טרי וטעים
צרו קשר עוד היום 0542502009 נווה שרת,תל אביב