Share with:


חלבי

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

נתחיל עם הנוזלים
לקערת המיקסר נכניס
2 ביצים
כוס חלב
כוס מים
כוס שמן
כף שטוחה מלח
2 כפות סוכר
כף וחצי שמרים יבשים
לערב הכל ביחד .

להתחיל להוסיף קמח לאט ובשלבים,
בערך 800 גרם קמח. (קילו פחות כוס)
לשמן את הכדור בצק ולתת לו לתפוח לפחות שעה.
לרדד את הבצק לעובי 3 סמ.

לרכך 200 גרם חמאה מעט במיקרוגל :

למרוח עליו חמאה מאוד רכה בנדיבות.
לקפל לשליש לרדד עם האצבעות בעדינות.
ושוב חמאה ושוב שליש
ושוב חמאה ועכשיו לחצי.
ולפתוח תמיד את הבצק עם הידיים שהן מרוחות בחמאה וכמה שיותר.
לאט עם המתיחה של הבצק שלא יקרע.
לחתוך לרצועות.
ליצור "בורג" ללפף.
להניח להם לתפוח
לחמם תנור ל 200 מעלות.
למרוח ביצה+כף דבש+ רבע כפית נס קפה לערבב ביחד.
לאפות עד להשחמה בערך 15-20 דקות.

אפשר למלא בכל סוג של גבינות מלוחות/קשות/מתוק/ירק…

בורקס שמרים עלים_מתכון של המטבח של תכלת
המטבח של תכלתספר המתכונים של
מתכון של

המטבח של תכלת

128 מתכונים