Share with:


בשרי

אופן הכנה

מצרכים:
חבילת בצק עלים של מעדנות -להפשיר לילה במקרר.

למילוי של הפירה:
מבשלים 4-5 תפו"א עד לריכוך ומועכים לפירה.
מטגנים בצל גדול חתוך לרצועות עם 2 כפות שמן עד להזהבה ומוסיפים לפירה יחד עם השמן, מתבלים במלח, פלפל וטיפה כורכום.

למילוי כבד עם בצל:
500 גר כבד עוף -לצלות על רשת מטעמי כשרות ולחתוך לחתיכות קטנות .
לטגן עם מעט שמן 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות עד להזהבה, מוסיפים את הכבד שחתכנו ומתבלים במלח;פלפח שחור גרוס, כמון וכורכום ומי שרוצה אפשר גם טיפה ראס אל חנות ומערבבים וממשיכים לטגן עוד 2 שלוש דקות לא יותר על מנת שהכבד לא יתייבש.

למילוי חזה עוף ופטריות:
500 גר חזה עוף חתוך לקוביות
לטגן עם מעט שמן בצל גדול חתוך לרצועות עד להשחמה, להוסיף רצועות גמבה אדומה ולטגן כדקה; להוסיף את חזה העוף ולהמשיך לטגן כחצי דקה, להוסיף קופסת פטריות חתוכות מסוננות מהמים ומתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, מעט פפריקה מתוקה, כורכום וחצי שקית של רוטב פטריות, מוסיפים רבע כוס מים ממשיכים לבשל עוד דקה שתיים.

לרוטב פטריות:
מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה, מוסיפים רבע גמבה חתוכה לרצועות וממשיכים לטגן , מוסיפים קופ' של פטריות חתוכות מסוננות מנוזלים וממשיכים לטגן עוד דקה.
מתבלים; ברבע כפית מלח, רבע כפית פלפצ שחור גרוס, חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום ,כפית מרק עוף וחצי שקית של רוטב פטריות מערבבים היטב ומוסיפים 3 כוסות מים חמים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כמה דקות , הרוטב מוכן כשהוא מסמיך טיפה

אופן ההכנה:
מרדדים טיפה את בצק העלים למלבן וממלאים בקצה קצת מהפירה ושמים מעל קצת ממילוי הכבד ומגלגלים לרולדה.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה וחותכים לחתיכות באלכסון לא עד הסוף,
אותו הדבר עושים עם מילוי של החזה עוף.
מורחים ביצה ומפזרים שומשום.

לצורה העגולה, מרדדים ממש טיפה בצק עלים למלבן ארוך.
שמים מלית באמצע המלבן.
חותכים מהצדדים רצועות בעובי של 2 סמ' ומתחילים לסגור כלפי המרכז,פעם מצד ימין ופעם מצד שמאל ומחברים קצוות ליצירת עיגול.
מעבירים לתבנית אפייה ומניחים באמצע העיגול תבנית עגולה קטנה וחקראת סוף האפייה להוציא ולהזהיב את הבורקס

מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ואופים עד להזהבה יפה.

בורקסים במילוי של פירה עם כבד עוף ופירה עם חזה עוף ופטריות
סוניה סאני בן הרושספר המתכונים של
מתכון של

סוניה סאני בן הרוש

91 מתכונים