Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

בצל גדול – קצוץ מזהיבים עם כפית שטוחה סוכר דמררה לקירמול הבצל, כשהבצל זהוב יפה, מוסיפים
גזר גדול קלוף וחתוך לקוביות קטנות

  • 2תפוחי אדמה (עם קליפה אדומה) קלופים וחתוכים לקוביות קטנות – מאדים את הירקות, זורים מעט מלח גס וסוגרים עם מכסה, מערבבים מידי פעם, כשהקוביות רכות מוסיפים לסיר
    2כוסות אורז בסמטי שטוף ומסונן, מערבבים, מזהיבים יחד מעט עד לייבוש האורז, מוסיפים עוד מעט מלח, מעט פלפל שחור, מעט כורכום, מערבבים ומוסיפים מים רותחים, כדי כיסוי + 1.5 ס"מ נוספים מעל הכל, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה, כשהאורז ספג את המים, מטפטפת מעט שמן מעל בתפזורת (בערך כף וחצי) מערבבת וסוגרת שוב לעוד 10 דקות, מזלפת מעט מים רותחים (בערך 2 כפות) וסוגרת עם מכסה, ומכבה להבה לחלוטין, מה שקורה, אם האורז נחרך מעט, המים שמזלפים בסוף משחרר את האורז מתחתית הסיר

אורז בסמטי עם ירקות_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

115 מתכונים