Share with:


ללא גלוטן כשר לפסח חלבי

אופן הכנה

 

קטגוריית פסח
קטגוריות ללא גלוטן
שחר שולמית – מידות אוניברסליות
מתקבלות 20 יחידות
כל יחידה עשויה מ3 דפים שמונחים זה על זה

מצרכים לבלילה לדפי האורז…
כוס חלב (240 מ"ל או מים)
ביצה גודל לארג'
כף רוטב סויה או סילאן (15 מ"ל)

אופן ההכנה…
מערבבים את המצרכים היטב עם מזלג בקערה רחבה גדולה מעט יותר מגודל דפי האורז

מצרכים למלית..
500 גרם תפוחי אדמה
2 בצלים בינוניים
4 כפות שמן (60 מ"ל)
50 גרם גבינה צהובה מגורדת
50 גרם גבינה בולגרית 24% מגורדת
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
כפית מחוקה פפריקה מתוקה גרוסה
חופן פטרוזליה

אופן ההכנה…
מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד לריכוך
בינתיים מקלפים וחותכים את הבצל קצוץ ומטגנים אותו עם השמן עד הזהבה
מקלפים ומגוררים בקערה את תפוחי האדמה בפומפיה גסה
מוסיפים לקערה את שאר המצרכים ומערבבים היטב
מדליקים תנור לחום של 170 מעלות
הערה…
מכינים 4 שקיות נילון מעל השיש ומרטיבים אותם במעט מים כדי למנוע הדבקה של דפי האורז לשקית
מרטיבים בבלילה 3 עלים עלה לאחר עלה ומניחים אותם אחד מעל השני על השקית הראשונה וכך הלאה ל3 השקיות הנוספות
לא מכינים כמות דפים גדולה כדי למנוע מהם להתרכך יתר על המידה
מתחילים לקפל את 3 הדפים שהנחנו ראשונים מעל שקית ניילון הראשונה וכן הלאה
מניחים ב1/4 דף האורז (לא בקצה) כף מלאה לא גדושה מהמלית ומקפלים את 3 העלים ל1/2 ואחר כך ל1/4
(נעזרים בשקית כדי להרים אותה עם הדפים ולקפל את דפי האורז)
מעבירים את הדפים המוכנים אל משטח אפיה עם נייר אפיה
(ניתן לגלגל את הדפים לגלילה במקום לקפל לרבעים)
מכינים באותו האופן גם את הדפים שנמצאים מעל 3 השקיות הנוספות
ומעבירים אותם לתבנית
כשמסיימים להכין 4 יחידות מכינים שוב באותו אופן עוד 4 יחידות נוספות
(המטרה היא למנוע מהדפים להתרכך יותר מידי דבר שמקשה לעבוד עם הדפים כי הם נדבקים לשקית)
בגמר התהליך…מרטיבים מעט את דפי האורז במים עם יד רטובה (כי הם סופחים את כל הנוזל שטבלנו בו אותם והשומשום לא נדבק כמו שצריך) ומפזרים עליהם שומשום
אופים בין 40 ל45 דקות או עד להזהבה טובה

בהצלחה😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

דפי אורז במלית תפוחי אדמה ובצל מטוגן_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים