Share with:


חלבי

אופן הכנה

עוגיה רכה ונימוחה פשוט גן עדן.

לקנות פרג טרי בחנות תבלינים ממש לפני מועד הכנת העוגה.
לאחסן בפריזר.
לא לקנות פרג ארוז מהסופר!!!
בואו להכין שבלולים נפלאים 🙂

המצרכים

לבצק הפריך
200 ג"ר חמאה
2 כפות סוכר
2 חלמונים מביצה גודל xl
375 ג"ר קמח
1/2 גביע שמנת חמוצה
1 סוכר וניל
1/2 כפית גרד לימון

למילוי הפרג-
200 ג"ר פרג טחון טרי
3/4 כוס חלב
1/2 כוס סוכר
כף קורנפלור
1/2 כפית גרד לימון
2 החלבונים הנותרים מהבצק הפריך
3 כפות סוכר
1 סוכר וניל

הכנת הבצק:
מערבבים את החמאה עם הסוכר והחלמונים, מוסיפים את שאר המרכיבים.
מעבדים לבצק אחיד.
מכניסים לקירור לשעתיים.

הכנת הפרג:
בסיר מניחים את הפרג, החלב, הסוכר, הוניל והקונפלור
מבשלים על האש עד להסמכה למשך כ- 3-5 דקות.
מורידים מהאש, ומשלבים גרד לימון. מקררים קירור מלא.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ומאחדים את התערובות.
מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים. כל חלק מרדדים למלבן של כ- 20/40, ומורחים עליו רבע מהמלית.

ומגלגלים לכרוכית.
מניחים את הכרוכיות על מגש ומכניסים למקפיא לכ- 20-30 דקות (הקירור עוזר לחיתוך השושנים).
מוציאים את הרולדות מהמקפיא, חותכים לפרוסות של כ- 2 ס"מ (12-14 חלקים כל כרוכית),

מניחים על נייר אפייה ומכניסים לאפייה לתנור מחומם בחום של 170-180 מעלות ,

למשך כחצי שעה או עד להזהבה יפה

לבלוג של דפנה :

 "מתנות קטנות"   בלוג  אוכל,אפיה ועוד