נו באמת מי לא גדל על זה. למי לא היתה בבית צנצנת עם העוגיות הללו
מצרכים למתכון:
1 ק"ג קמח לבן
2 שקיות אבקת אפיה
2 בצים בטמפרטורת חדר
1 כוס סוכר
200 גר` מחמאה
1 כוס שמן קנולה
2 כפות גרגירי אניס / או קצח/ שומשום
כ-1 כוס מים חמימים
קליפת לימון מגורדת
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
1. לשים את כל מרכיבי הבצק בקערה גדולה ולהתחיל ללוש, את הקמח להכניס חלק חלק עד לקבלת בצק אחיד, רך ולא קשה
2. נותנים לבצק מנוחה של חצי שעה .
3. לרדד את הבצק דק דק, ולחתוך ע"י גלגלת משוננת לריבועים או משולשים.
4. מניחים את העוגיות על תבנית מצופה בנייר אפיה ומחוררים כל עוגיה כמה פעמים בעזרת מזלג.
5. אופים בתנור שחומם ל-170 מעלות כ-20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות ומקבלות גוון יפה. זה תלוי בתנור, לפעמים זה לוקח יותר.
**ותודה ענקית לבשלנית אורה ארגוב על הצילומים