מבוסס על קינוח בווארי גרמני מסורתי העשוי מקרם המקורר בתבנית ונהפך על צלחת הגשה.
קינוח שהיה להיט בשנות ה- 70 וה-80.
עדיין יש מסעדות שמגישות אותו בתפריט הקינוחים .
קינוח כייפי אורירי וטעים.
המתכון המקורי של רות סירקיס מהספר האגדי "מהמטבח באהבה"
עם שינויים קטנים שלי.
המצרכים-
4 ביצים מופרדות
כוס ורבע חלב
8 ג"ר ג'לטין ( פחות משקית) בערך כפית
1/4 כוס מים
1/2 כוס סוכר
מקל וניל או כפית מחית וניל או 3 שקיות סוכר וניל
1כף קורנפלור
1 שמנת מתוקה (250 ג"ר)
אופן ההכנה-
להמיס את הג'לטין ברבע כוס מים.
להניח בסיר כבד חלמונים סוכר, וניל, קורנפלור, חלב וג'לטין מומס.
לחמם על אש נמוכה תוך כדי עירבוב מתמיד במטרפה ידנית.
לבשל כ- 5 דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט.
להוריד מהאש ולהעביר לקערה עם קרח לקירור של הקרם . להמשיך לבחוש מידי פעם עד שהקרם מתקרר.
להקציף את החלבונים עם כף סוכר לקצף נוקשה. לשלב את הקצף לקרם המקורר ולהגיע לתערובת אחידה.
להקציף שמנת מתוקה ולהוסיף לקרם .
להעביר את הקרם לתבנית יפה עדיף תבנית סיליקון שאפשר להפוך אותה למראה חגיגי יותר .
אפשר כמובן בתבנית מרובעת .
אני שילבתי פטל טרי לקישוט בתחתית התבנית
ומעל בישקוטים חתוכים טבולים במעט ברנדי.
מכניסים לקירור לכמה שעות.
לפני ההגשה הופכים ומגישים.
אפשר להגיש גם בתוספת קלאסית של שוקולד מומס ואגוזים