Share with:


כשר לפסח חלבי

אופן הכנה

– קטגוריית פסח
שחר שולמית …מידות אוניברסליות
מתקבלות 28 קציצות בקוטר של 8 סנטימטר טעימממות ביותר

מצרכים…
כרובית בינונית (1.100 גרם)
חבילת פטרוזליה
4 ביצים גודל לארג'
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
4 כפות שמן
2 כפיות מחוקות מלח
2 כפיות מחוקות פפריקה מתוקה גרוסה
כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
1/2 כוס קמח (או קמח מצה)

אופן ההכנה…
שוטפים את הכרובית וחותכים אותה לחתיכות
טוחנים אותה במעבד מזון לפירורים קטנטנים
מניחים אותה בתוך מסננת עם כמה שכבות של נייר מטבח למשך מספר שעות להגרת הנוזלים
מעבירים את הכרובית לקערה
שוטפים וקוצצים דק את הפטרוזליה ומוסיפים אותה לקערה
מוסיפים לקערה את שאר המצרכים ומערבבים היטב
שמים במחבת שקעים כפית שמן בכל שקע ומחממים אותה
ממלאים כל שקע במסה במידה של 1/4 כוס מחוקה ומשטחים אותה עם מזלג כדי שתמלא את כל השקע
מטגנים את הקציצות על להבה נמוכה מ2 הצדדים עד הזהבה
בכל סבב מערבבים את המסה שבקערה לפני שממלאים בה שוב את השקעים במחבת ומשמנים שוב את השקעים בכפית שמן לכל שקע
הערה – בהעדר מחבת שקעים משמנים מחבת רגילה ומניחים בה תלוליות מהמסה ומשטחים אותם מעט ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים
ניתן להכין מהמסה פשטידות במקום קציצות

בהצלחה😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

קציצות כרובית וגבינה צהובה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים