Share with:


פרווה

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧
שחר שולמית…מידות אוניברסליות

מצרכים לבצק…
750 מ"ל מיים
כף שמרים יבשים (10 גרם)
כף סוכר (12 גרם)
קילו קמח
1/4 כוס שמן זית (55 גרם)
כף מלח (20 גרם)
מצרכים למלית…
6 בצלים סגולים גדולים
1/3 כוס שמן (לתיבול הבצלים)
כפית מחוקה מלח (לתיבול הבצלים)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס (לתיבול הבצלים)
כפית פפריקה מתוקה גרוסה (לתיבול הבצלים)
4 בטטות בינוניות
1/3 כוס שמן (לתיבול הבטטות)
כפית מחוקה מלח (לתיבול הבטטות)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס (לתיבול הבטטות)
כפית פפריקה מתוקה (לתיבול הבטטות)
1/3 כוס רוטב פסטו

אופן הכנת המלית…
מקלפים את הבצלים וחותכים אותם לרצועות
מטגנים אותם עם השמן והתבלינים עד הזהבה
מקלפים את הבטטות וחותכים אותם לקוביות
מורחים אותם בשמן ובתבלינים
מניחים אותם בתבנית מעל נייר אפיה ואופים אותם בתנור עד לריכוך
מערבבים בקערה את הבצלים עם הבטטה ורוטב הפסטו
אופן הכנת הבצק…
בקערת המיקסר מרכיבים וו לישה
שמים מים עם שמרים וסוכר ומערבבים אותם עם כף
ממתינים דקה ומוסיפים לקערה את הקמח ולשים כשתי דקות עד להיווצרות בצק אחיד
מוסיפים את השמן והמלח ולשים את הבצק על מהירות נמוכה עוד מספר דקות
עוטפים את הבצק במעט שמן ומניחים אותו מכוסה למנוחה עד הכפלת הנפח
בידיים משומנות מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל של 150 גרם ומכל חתיכת בצק יוצרים כדור ומניחים אותו מעל שקית ניילון להתפחה של 1/2 שעה
פותחים כל חלק של בצק בעזרת ידיים משומנות מעט לעיגול בגודל של פיתה מניחים במרכז 2 כפות מהמלית ומקפלים את קצוות הבצק כלפי המרכז ומשטחים למעין פיתה קטנה
(כל פיתה שממלאים מניחים על גבי נילון משומן)
מחממים מחבת טפלון עם כף שמן ומטגנים את הפיתות על להבה נמוכה עד הזהבה מ2 הצדדים (לפני טיגון של כל פיתה מוסיפים כף שמן למחבת)
מעבירים את הפיתות לנייר סופג ומכסים אותם במגבת מטבח עד לסיום התהליך

בהצלחה 😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

פיתות במחבת ממולאות בבטטה בצל סגול ופסטו_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים