Share with:


חלבי

אופן הכנה

קטגוריית כיסונים מטוגנים
שחר שולמית – מידות אוניברסליות

המצרכים…
2 כפות סוכר (20 גרם)
כף שמרים יבשים (10 גרם)
¾2 כוסות מים (660 מ"ל)
קילו קמח
כף מחוקה מלח
1/4 כוס שמן זית איכותי (53 גרם)

מצרכים למלית…
צנצנת חציל קלוי על האש (530 גרם)
5 כפות שמן
כפית מחוקה מלח
כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
1/2 כפית פלפל צ'ילי חריף
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית תבלין כוזברה
200 גרם גבינה צהובה

אופן הכנת המלית…
מניחים את החציל המסננת מספר שעות כדי שיגיר נוזלים
מערבבים את החציל
עם התבלינים

אופן הכנת הבצק…
בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים על מהירות איטית מאוד את הסוכר – השמרים והמים וממתינים כדקה
מוסיפים את הקמח ולשים את הבצק על מהירות נמוכה כ2 דקות עד להיווצרות בצק אחיד
מוסיפים את השמן והמלח ולשים עוד 8 דקות נוספות
הבצק צריך להיות גמיש חלק למגע ודביק מעט
עוטפים את הבצק במעט שמן לצורת כדור
מכסים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח
מחלקים את הבצק לכדורים (כל כדור במשקל 100 גרם) מניחים כל כדור על משטח משומן ומכסים את הבצק בשקית ניילון
פותחים כל חלק של בצק בעזרת הידיים על גבי שקית ניילון לצורת פיתה קטנה
מניחים במרכז הבצק כף מלאה מהחציל המתובל ומעל מניחים כף מלאה גבינה צהובה
מקפלים את קצוות הבצק כלפי המרכז וסוגרים את הבצק ומשטחים אותו למעין פיתה קטנה
(כל פיתה שממלאים מניחים בצד על גבי ניילון משומנת)
כשמסיימים למלא את כל הפיתות
מחממים מחבת טפלון עם כפית שמן עבור טיגון של כל פיתה
מניחים את הפיתה במחבת (ומשטחים אותה עם הידיים כדי שלא תצא עבה מידי)
מטגנים את הפיתות על חום נמוך עד הזהבה מ2 הצדדים – רצוי לעבוד במקביל עם 2 מחבתות
מניחים את הפיתות המוכנות על גבי נייר מטבח סופג ומכסים אותם בניילון עד לסיום הטיגון

בהצלחה 😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

מתכוןמתכון

פיתות במחבת במלית חציל וגבינה צהובה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים