Share with:


חלבי

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧
שחר שולמית…מידות אוניברסליות
מחממים תנור ל160 מעלות

מצרכים לבסיס השומשום …
1/4 1 כוסות שומשום
2 כפות סוכר
2 כפות סילאן
קורט צבע מאכל צהוב (אופציונלי)
מכפילים כמות לפי הצורך

אופן ההכנה …
מערבבים היטב בקערה את המצרכים
ממלאים את השקעים בתבנית המרובעים במידה של כפית מהמסה לכל שקע לאחר מכן מרטיבים מעט דוחסן שטוח ומפלסים איתו את המסה
בתבנית של העיגולים ממלאים את השקעים ובאצבע רטובה משטחים את המסה
אופים בין 15 ל20 דקות או עד הזהבה ומצננים היטב לפני חילוץ

מצרכים לקראמבל עבור החלבה השוקולדית…
100 גרם חמאה קרה (או מחמאה)
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם קמח

אופן ההכנה…
מערבבים את המצרכים במעבד מזון עד למראה פירורי
מפזרים את הקראמבל מעל נייר אפיה ואופים אותו בין 12 ל 15 דקות או עד הזהבה (מניחים בצד)

מצרכים לחלבת שוקולד…
260 גרם שוקולד
130 גרם טחינה גולמית
כף ליקר שוקולד

אופן ההכנה…
ממיסים בבן מרי את השוקולד יחד עם החלבה עד לאיחוד ומוסיפים את הליקר
מוסיפים למסה את הקראמבל ומערבבים
יוצקים את המסה לתבניות היעודיות ומקפיאים לפני חילוץ
מחממים תנור ל150 מעלות

מצרכים לקישוט עליון
עוגיות שיבולת שועל ופקאן …
1/3 שמן קוקוס
1/2 כוס סוכר חום בהיר
3 כפות מחוקות אבקת שקדים
קורט מלח
2 כפות קרם קוקוס
מעט תמצית וניל
1/4 1 כוסות שיבולת שועל אינסטנט
1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק דק
צבע מאכל ירוק נאון (אופציונלי)

אופן ההכנה…
מערבב בקערה את כל המצרכים
שמים בכל שקע בתבנית מידה של 1/2 כפית מחוקה
דוחסים את המסה בדוחסן עגול קטן ואופים כ10 דקות או עד הזהבה (מיד כשמוציאים את התבנית מהתנור דוחסים שוב את המסה עם הדוחסן כדי שתצא מפולסת)
מצננים את העוגיות לפני חילוץ
(אם העוגיות רכות מעט…מניחים אותם על גבי נייר אפיה בתבנית ואופים אותם עוד דקה או שתיים)
מצמידים את בסיס השומשום והקישוט העליון לחלבת השוקולד במעט גנאש או ממרח שוקולד

בהצלחה 😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

מתכוןמתכון

פטיפור שומשום וחלבת שוקולד עם קראמבל_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים