4 תפוחים מכל סוג – מתוקים או חמוצים
לקלף ולחתוך לקוביות (או כל צורה אחרת)
להניח בקערה ולפזר מעל:
כף קינמון
כף ורבע סוכר לבן או חום
כף וחצי אגוזים טחונים
שפריץ מיץ לימון
לערבב היטב ולהניח בצד.
בלילה:
¾ כוס שמן
1½ כוסות קמח (מנופה)
שקית אבקת אפייה
כוס סוכר
4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
4 כפות מים
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. להקציף את הביצים והסוכר כ-4 דקות לקצף תפוח.
להוסיף וניל, שמן, מים – ולבסוף קמח עם אבקת אפייה. לערבב עד שהקמח נטמע (לא לערבב יותר מדי!).
להוסיף רבע מכמות התפוחים לבלילה ולערבב בעדינות עם כף.
. לצקת את הבלילה לתבנית.
לסדר מעל את שאר התפוחים – אפשר מעוגל, אפשר חופשי.
. לקחת חופן אגוזים שלמים, לרסק ביד גס ולפזר מעל.
בגמר האפיה כשהעוגה עדיין חמימה פדרו באבקת סוכר😃.
להגיש עם כדור גלידה וניל או קצפת. יאמי!
לשמור את העוגה כשהיא מכוסה.