Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

שחר שולמית – מידות אוניברסליות
עוגה פשוטה וטעימה שתפאר ימי הולדת שבתות וחגים
רינג מרובע גודל 25 סנטימטר משומן וסגור בצד אחד עם נייר אפיה ונייר כסף
הרינג מונח על משטח אפיה

מצרכים לבסיס פריך אגוזים…
100 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)
2 כפות שמן (18 גרם)
½1 כוסות סוכר (300 גרם)
2 ביצים גודל לארג'
אבקת אפיה (10 גרם)
2 כוסות קמח (280 גרם)
200 גרם אגוזי לוז גרוסים
מחממים תנור ל170 מעלות

אופן ההכנה…
מניחים את כל המצרכים בקערת מיקסר ומאחדים אותם למרקם בצקי דביק מעט משטחים את הבצק ברינג ואופים אותו 10 דקות ומוציאים מהתנור עד שמסיימים להכין את שכבת השוקולד
(בנתיים כשהבצק נאפה בתנור מכינים את שכבת השוקולד)

מצרכים לשכבת השוקולד…
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)
1/4 כוס שמן (53 גרם)
2 כפות מחוקות קפה נמס
1/2 כוס קמח (70 גרם)
7 ביצים גודל לארג'
כוס סוכר (200 גרם)

אופן ההכנה…
שמים בקערה את השוקולד – החמאה – השמן והקפה הנמס וממיסים אותם במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד לאיחוד ומערבבים בין לבין
(מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים)
כשהבלילה הצטננה מוסיפים לה את הקמח והחלמונים ומערבבים
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב
מנמיכים את פעולת המיקסר למינימום ומוסיפים לקצף את בלילת השוקולד ומאחדים מסה
יוצקים את הבלילה לרינג מעל הבצק הפריך ואופים את העוגה עוד כ30 דקות או עד שהיא מוכנה
(מיד כשמוציאים את העוגה מהתנור מניחים מעליה משטח עטוף בניילון בגודל הרינג ולוחצים עליו כדי לפלס את המסה – אופציונלי)
מצרכים לגנאש שוקולד חלבה…
250 גרם קרם קוקוס
250 גרם שוקולד מריר
150 גרם ממרח חלבה
100 גרם אגוזי לוז גרוסים

אופן הכנת הגנאש…
מניחים בקערה את כל המצרכים וממיסים אותם במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד לאיחוד
יוצקים את הגנאש מעל שכבת השוקולד ומצננים מספר שעות
מחלצים בזהירות את הרינג מהעוגה
וחותכים מעט מהעוגה בקצוות מסביב כדי לגלות את השכבות היפות
מקשטים לפי טעמכם

מתכוןמתכון

עוגת שכבות פריך אגוזים ושוקולד בעיטור גנאש חלבה ולוז_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים