Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים לתערובת הווניל :
2 ביצים
כוס ורבע קמח
1/2 כוס סוכר
כוס אינסטנט פודינג וניל
שקית אבקת אפיה
כפית תמצית וניל
כוס חלב
3/4 כוס שמן

אופן ההכנה :
להפריד בשתי קערות את החלבונים מהחלמונים
בקערת החלבון להקציף בהדרגה עם הסוכר עד קבלת קצף יציב
בקערת החלמון להוסיף את השמן והאפיה להקציף מעט ובהדרגה
להוסיף את שאר החומרים לערבל לתערובת אחידה
לקפל פנימה את קצף החלבונים ולהניח בצד

מצרכים לתערובת השוקולד :
2 ביצים
כוס סוכר
כוס ורבע קמח
3/4 כוס קקאו
1/2 כוס שמן
כפית תמצית רום
שקית אבקת אפיה
חצי כוס חלב
חצי כוס מים

אופן ההכנה :
בשתי קערות נפרדות להפריד את החלבונים מהחלמונים
בערה אחת לשים את החלבונים ולהקציף עם הסוכר לקצף יציב
בקערת החלמונים לשים את אבקת האפיה והשמן ולערבל
להוסיף את שאר החומרים ולערבב לתערובת אחידה
לקפל פנימה את החלבונים
לאחר שיש לנו את שתי התערובות משמנים תבנית עגולה
שופכים פנימה רבע מתערובת הוניל
באמצע הוניל שופכים רבע מתערובת השוקולד
וכך ממשיכים פעם אחר פעם עד שהתרובות נגמרות
בעזרת שיפוד יוצרים קווים מסביב לעוגה ( כמו שרוצים לפרוס עוגה )
ושוב עם השיפוד יוצרים קווים לצד השני וכך נוצר פרח.

עוגת שוקולד ווניל
ענת בויסוןספר המתכונים של
מתכון של

ענת בויסון

116 מתכונים