Share with:


אופן הכנה

קטגוריות עוגות בשכבות
קטגוריות עוגות בחושות
שחר שולמית – מידות אוניברסליות
תבנית סיליקון מלבנית 28/36 סנטימטר בגובה של 1 סנטימטר
בכל שכבה שוטפים ומרפדים אותה בנייר אפיה
התבנית מונחת על משטח אפיה

מצרכים לשכבת פיסטוק…
4 ביצים גודל לארג'
כוס סוכר (200 גרם)
סוכר וניל
250 גרם שמנת מתוקה
צבע מאכל – אופציונלי
כוס קוקוס (90 גרם)
3/4 כוס פיסטוקים גרוסים דק (90 גרם)
⅓1 כוסות קמח תופח (187 גרם)
קורט מלח
מדליקים תנור לחום של 160 מעלות

אופן ההכנה…
בקערת המיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכרים עד לקצף בהיר ותפוח מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים בהדרגה את שאר המצרכים לפי סדר כתיבתם ומערבבים עד לאיחוד (אם מוסיפים צבע מאכל – מערבבים אותו עם מעט שמנת מתוקה מתוך הכמות הכללית של השמנת לפני שמוסיפים אותו לקערה)
יצקים את המסה לתבנית הסיליקון
ואופים את העוגה כ30 דקות או עד שהיא מוכנה
(ממליצה לאפות את העוגות עם נייר אפיה מעל כדי לשמור על הגוון של העוגה – מניחים רשת מעל לתבנית הסיליקון שבתנור ושמים מעליה נייר אפיה)
מצננים את העוגה ומקפיאים אותה לפני חילוץ

מצרכים לשכבת שוקולד שקדים
200 גרם שוקולד מריר
כוס שמן (210 גרם)
2 כפות מחוקות קפה נמס (8 גרם)
6 ביצים גודל לארג'
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1/2 כוס קמח (70 גרם)
1/2 כוס אבקת שקדים (45 גרם)
מדליקים תנור לחום של 160 מעלות

אופן ההכנה…
ממיסים במיקרוגל בפולסים ומערבבים בין לבין את השוקולד עם השמן והקפה הנמס ומניחים בצד לצינון
בקערת המיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר לקצף בהיר ותפוח מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים בהדרגה את בלילת השוקולד
מוסיפים בהדרגה את שאר המצרכים לפי סדר כתיבתם ומערבבים עד לאיחוד
יוצקים את הבלילה לתבנית הסיליקון ואופים את העוגה באותו האופן שבה אפינו את העוגה הקודמת כ30 דקות או עד שהיא מוכנה
מצננים ומקפיאים את העוגה לפני חילוץ
מצרכים לשכבת גזר
3 ביצים גודל לארג'
כוס סוכר דמררה (200 גרם)
סוכר וניל
3/4 כוס שמן (159 גרם)
3 כפות סירופ מייפל (60 גרם)
צבע מאכל – אופציונלי
300 גרם גזר מגורר דק
כפית מחוקה קינמון
2 כוסות קמח (280 גרם)
כפית אבקת אפיה
מחממים תנור לחום של 160 מעלות

אופן ההכנה…
בקערת המיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכרים עד לקצף בהיר ותפוח מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים בהדרגה את שאר המצרכים לפי סדר כתיבתם (אם מוסיפים צבע מאכל – מערבבים אותו עם סירופ המייפל)
יוצקים את הבלילה לתבנית הסיליקון ואופים את העוגה באותו אופן שאפינו את העוגות האחרות כ30 דקות או עד שהיא מוכנה
מצננים את העוגה ומקפיאים אותה לפני חילוץ
מוציאים את העוגות מהמקפיא ומניחים אותן אחת על גבי השניה
ראשונה תהיה עוגת הפיסטוק מעליה עוגת השוקולד ומעל עוגת הגזר
מצמידים אותם זו לזו בממרח שוקולד כלשהו שאתם אוהבים
מניחים את העוגות מעל משטח וחותכים לחיתוכיות בגודל הרצוי לכם
מקשטים לפי טעמכם

בהצלחה 😋
אהבתם ? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

מתכוןמתכון

עוגת פיסטוק-שוקולד-גזר בחושה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים