Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

קטגוריית עוגות בחושות
קטגוריית מאפינס
שחר שולמית – מידות אוניברסליות
תבנית סיליקון משומנת או תבנית עגולה בינונית חד פעמית מרופדת בנייר אפיה

מצרכים לעוגה…
4 ביצים גודל לארג'
כוס סוכר (200 גרם)
כוס דבש (285 גרם)
כוס שמן (210 גרם)
כוס תה חזק (240 מ"ל)
כפית מחוקה קינמון טחון
קורט מלח
2 כוסות קמח תופח (280 גרם)
כוס קוקוס (90 גרם)
מחממים את התנור ל-160 מעלות

אופן הכנת העוגה…
במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקצף בהיר ותפוח
מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים בהדרגה את שאר המצרכים לפי סדר כתיבתם ומערבבים עד לאיחוד
יוצקים את המסה לתבנית הסיליקון
ואופים את העוגה כ60 דקות או עד שהעוגה מוכנה
מצננים את העוגה ומקפיאים אותה לפני חילוץ מהתבנית
מצרכים לקרמל לזילוף מעל העוגה…
1/3 כוס סוכר דמררה (67 גרם)
30 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)
2 כפות חלב או מים או מיץ לימון
מעט תמצית וניל

אופן הכנת הקרם…
בסיר קטן שמים את כל המצרכים ומביאים לרתיחה
מנמיכים את עוצמת הלהבה לחום נמוך ומבשלים את המסה עד להסמכה קלה
(רצוי להכין את הקרמל ברגע שמחלצים את העוגה מהתבנית לאחר ההקפאה והיא בטפרטורת החדר – אם מכינים את העוגה בתבנית רגילה אז בסיום האפיה יוצקים על העוגה את הקרמל כשהוא חם)
הערה- ניתן להכין מהמסה מאפינס במקום עוגה

בהצלחה 😋
אהבתם ? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

עוגת דבש ערבב ושגר_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים