חציל – 4 יחידות בינוניות – סה"כ (1.32 ק"ג)
מיונז אמיתי – 3 כפות – סה"כ (45 גרם), לפי הטעם.
מיץ לימון – 3 כפות – סה"כ (30 מ"ל), לפי הטעם.
מלח – 1/2 כפית שטוחה, לפי הטעם.
פלפל שחור – 1/3 כפית שטוחה, לפי הטעם.
הכנה:
1. לשטוף את החצילים השלמים ולהכניס לאפייה בתנור בחום של 220 מעלות למשך 35-45 דקות.
2. לאחר שהחצילים מעט מתקררים לקלף את הקליפה, להוציא את "בשר החציל" בעזרת מזלג ולרסק.
3. להוסיף את המיונז, מיץ הלימון, המלח והפלפל השחור.
לערבב היטב ובתיאבון (:
ניתן גם לקלות את החצילים על אש גלויה