חורף!! זה הזמן למרק אפונה קרמי טעים עם תבלין מיוחד.
כמות ל- 4 מנות הכמויות משתנות. ..כמות התבלינים . לטעמכם !!
חומרים:
2 כוסות אפונה ירוקה יבשה
1 כוס גזר מגורד גס
חצי בצל קצוץ
2 שיני שום כתוש
כוסברה ירוקה
3 כפות שמן
מלח
כורכום
פלפל שחור
אבקת מרק עוף
והתבלין שמעשיר את הטעם .חאוויג' של מרק תימני
(כמון)
מים
אופן ההכנה:
**רצוי להשרות את האפונה מספר שעות או יום קודם
** לבשל כ- 10 דקות את האפונה…לשטוף..
עדיף …להעביר לסיר לחץ להוסיף מים חצי סיר ..לבשל כ- 15 דקות…לריכוך וקיצור זמן הבישול
בסיר נפרד…לטגן מעט את הבצל….להעביר את האפונה סיר הלחץ לסיר עם הבצל…
להוסיף את שאר המרכיבים….לבשל כ- 45 דקות על אש בינונית .
**** במידה והאפונה לא התפרקה . .אפשר לרסק עם מוט בלנדר למרקם קרמי
בהצלחה !!! 🙏🌷