Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

קטגוריית גלילות (מתוק)
קטגוריית עוגיות
שחר שולמית – מידות אוניברסליות
מתקבלות 4 גלילות

מצרכים…
קילו קמח
400 גרם חמאה (או מחמאה חתוכה לקוביות)
2 אבקת אפיה (20 גרם)
2 סוכר וניל
כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל)
2/3 כוס שמן (160 מ"ל)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)

מצרכים למלית…
1/2 קופסת ממרח בומבון לכל גלילה (כ – 150 גרם ממרח – הקופסא היא במשקל של 290 גרם)
1/4 כוס קקאו לכל גלילה (35 גרם)
1/4 כוס פיצפוצי שוקולד מריר לכל גלילה (כ – 45 גרם)
מחממים תנור לחום של 170 מעלות

אופן הכנת הבצק…
מעבדים במיקסר עם וו גיטרה או ידנית את כל המצרכים לבצק אחיד ונעים למגע
מחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים (כל חלק שוקל 478 גרם)
משרטטים מעל 2 ניירות אפיה מלבנים בגודל של 25/30 סנטימטר ומשטחים את 2 חלקי הבצק שיהיו בגודל של המלבן ששירטטנו
(או שמשטחים את הבצק בתבניות סיליקון בגודל דומה – מצורפת תמונה)
מורחים על הבצק את ממרח הבון בון
מפזרים מעל הבצק את הקקאו
מפזרים מעל הבצק את פיצפוצי השוקולד
מגלגלים את הבצק לגלילה ומניחים אותה מעל מגש עם נייר אפיה
(מניחים בכל מגש 2 גלילות לא צמודות בכל סבב של אפיה כי הן תופחות)
חותכים את הגלילות לפרוסות בעובי של 2 סנטימטר (כמעט עד סוף הגלילה)
מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומכניסים את הגלילות לאפיה של כ35 דקות או עד הזהבה
כשמוציאים את הגלילות מהתנור משלימים את החיתוך בעודן חמות כדי לקבל עוגיות מטורפות
מצננים את הגלילות ומפזרים מעליהם אבקת סוכר

בהצלחה😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

מתכוןמתכון

מגולגלות במלית ממרח בון בון – קקאו ופיצפוצי שוקולד מריר_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים