Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

קטגוריית קציצות
קטגוריית פשטידות מטוגנות
קטגוריית פסח
שחר שולמית – מידות אוניברסליות
מתקבלות 24 קציצות גדולות

מצרכים…
3 כרשות גדולות
6 בטטות בינוניות
1/2 חבילת פטרוזליה קצוצה
2 כוסות פירורי לחם (או קמח מצה)
1/2 כוס שומשום שחור
כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
כפית מחוקה כמון
כפית מחוקה כורכום
2 כפיות מחוקות מלח
1/4 כוס שמן (60 מ"ל) אם אופים את הקציצות מכפילים את כמות השמן ל1/2 כוס (120 מ"ל)

אופן ההכנה…
קוצצים את הכרשה לפרוסות דקות ומבשלים אותה במים וכפית מלח עד לריכוך שמים את הכרשה במסננת להגרת כל הנוזלים ומידי פעם לוחצים עליה כדי להאיץ את הגרת הנוזלים
מקלפים את הבטטות ועוטפים אותן בנייר כסף ואופים אותן עד לריכוך
טוחנים את הכרשה עם הבטטה במעבד מזון (לא עד למצב דייסה)
מעבירים לקערה ומניחים בצד הקערה בסמוך לעיסה מספר ניירות מטבח כדי לספוג את הנוזלים שהעיסה מגירה חוזרים על התהליך מספר פעמים עד שהעיסה לא מגירה נוזלים
מוסיפים לקערה את שאר המצרכים ומערבבים היטב
מחממים1 סנטימטר שמן במחבת רגילה או מטגנים את הקציצות במחבת שקעים עם כפית שמן לכל שקע – במקרה הזה מוסיפים בכל סבב כפית נוספת של שמן לכל שקע
לוקחים כמות אחידה של עיסה (אני שמתי מידה של 1/4 כוס מחוקה לכל קציצה) ויוצרים ממנה קציצה
מטגנים את הקציצות על להבה בינונית משני הצדדים עד הזהבה
מעבירים את הקציצות לנייר סופג לפני שמכרסמים אותן בטור 😂
הערה – אפשר להניח את הקציצות על גבי נייר אפיה ולאפות אותן בתנור בחום בינוני עד הזהבה
בהצלחה 😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

לביבות כרשה ובטטה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים