Share with:


חלבי

אופן הכנה

…עם זילוף קרם ריבת חלב

מצרכים הדרושים
לתחתית
210 גרם קמח
125 גרם חמאה רכה
50 גרם אבקת סוכר

מצרכים לקרם פטיסיאר
250 מ"ל חלב=250 גרם
25 גרם חמאה ועוד 50 גרם
5 חלמונים
2 כפות אבקת סוכר
25 גרם קורנפלור
1 מקל וניל

אופן ההכנה התחתית
1) שמים בקערת המיקסר את הקמח והחמאה הרכה יחד עם הסוכר ,מערבלים ובהדרגה את הביצים עד לקבלת בצק רך וחלק

2)מרדדים את הבצק לרינג עגול
קוטר 20 ס"מ ,שמים נייר אפייה מעל ומניחים אבנים ואם אין אז שעועית, אופים בתנור שחומם מראש
ל 180 מעלות
כ 20 דק ועוד 5 ללא נייר

אופן ההכנה קרם פטיסיאר
1)מערבבים את החלמונים עם הקורנפלור ואבקת סוכר

2)שמים על הגז את החלב עם החמאה מגרדים את המקל וניל , מכניסים אותו לחלב ומביאים לרתיחה

3)שומרים קצת ותערובת של החלמונים ומערבבים

4) מחזירים את החלב על הגז ושופכים לסיר את התערובת ולא מפסיקים לערבב עד לקבל קרם סמיך, מכבים ומכניסים 50 גרם חמאה ,שוב ערבוב
ומכסים בנייר נצמד ,מכניסים לקירור לחצי שעה

5)משטחים את הקרם על התחתית ומכניסים לקירור עד להכנת הגנאש

6)הכנת הגנאש
שמים על הגז את השמנת המתוקה עד סף רתיחה , מכניסים את השוקולד ממתינים דק 1
מערבבים עד לקבלת גנאש יפה וחלק

7) מניחים שקף סביב הרינג ושופכים את הגנאש, מכניסים שוב לקירור לחצי שעה

8) הכנת הקרם לזילוף
מקציפים 1/2 שמנת מתוקה עם 1/3 כוס חלב ,1/2 שקית של פודינג וניל עד ליציבות, מכניסים לשקית זילוף
ומזלפים מעל ובצדדים

טארט עם קרם פטיסיאר וגנאש שוקולד
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים