Share with:


חלבי

אופן הכנה

1 קג" קמח שמרים או קמח רגיל +2 כפות שמרים יבשים
1 אבקת אפיה
3 כפות גדושות סוכר ולערבח במיקסר

לאחר העירבול
להוסיף 4 ביצים שלמות
1 חמאה רכה מאוד 200 גר"
חצי כוס שמן
2וחצי עד 3 מים חמים או כוסות חלב חם
לערבל הכל יחד לפחות 5 דקות
הבצק יוצא מעט דביק וזה בסדר
להביא לתפיחה ראשונה של שעה וחצי לפחות
לאחר מכן ללטש שוב היטב ביד ולהניח לתפיחה שנייה חצי שעה
לאחר התפיחה השנייה
לחלק הבצק ל-10 כדורים
כל כדור לרדד ולמרוח שוקולד עם אגוזי מלך קצוצים גס או כל מה שרוצים
לגלגל לרולדה,וכל שני רולדות לקלוע צמה ולהניח בתבנית אפיה
כך יוצא 5 צמות
לשניח שוב לתפיחה של 10 דקות ולמרוח בביצה מהולה במעט נס קפה ולפזר מעל סוכר וניל
לתנור על 180 מ" עד להזהבה
בינתיים חהכין סירופ"
מכוס סוכר
כוס מים
3 כפות תמצית וניל ולבשל
ברגע שהשמרים אפויים לשפוך עם כף מהסירופ מעל כל צמה

חלות שמרים
לאה נטףספר המתכונים של
מתכון של

לאה נטף

92 מתכונים