Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧

שחר שולמית…מידות אוניברסליות
מתקבלות 24 יחידות
מצרכים לחטיף האנרגטי…
200 גרם אגוזי פקאן
200 גרם שקדים
100 גרם פיסטוקים
מעט גרידת לימון

אופן ההכנה…
במעבד מזון טוחנים את כל המצרכים לפירורים קטנטנים ומניחים בקערה
מצרכים לסירופ הלימוני…
כוס סוכר
1/2 כוס מים
3 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה…
מרתיחים את הסוכר והמים עד לסמיכות ראשונית(להקפיד שהסירופ לא יהיה סמיך מידי אחרת יהיה קשה לעבד את המסה…במידה והסירופ הסמיך מוסיפים לו מעט מיים בהדרגה ומרתיחים שוב לסמיכות הרצויה…בגדול צריכה להתקבל לפחות כמות של כוס מהסירופ)
מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים
שופכים את הסירופ מעל האגוזים ומערבבים היטב את התערובת
דוחסים מהמסה לתבניות היעודיות ומפלסים מסה
(אני מחממת את התבניות עם המסה בתוכן כשהן מכוסות בנילון כ20 שניות במיקרוגל ודוחסת שוב את המסה לשקעים של תבניות הסיליקון כדי שתכנס היטב לכל הדוגמא של התבנית מכוון שכאשר התערובת חמימה היא רכה יותר והמסה נכנסת טוב יותר לכל מקום (אם יש צורך חוזרים שוב על התהליך של החימום והדחיסה)
מקפיאים מספר שעות לפני חילוץ
מחלצים את הפטיפורים
מהתבניות ומנגבים אותם בנייר מטבח מסביב לפטיפור מהשומן שהאגוזים מפרישים לפני שממלאים אותם בגנאש הפיסטוק

מצרכים לגנאש פיסטוק…
2 כפות מחית פיסטוק
50 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה…
מניחים בתוך שקית של זילוף את השוקולד ושמים אותה בתוך ספל
עם מיים רותחים כדי להמיס את השוקולד
מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים עם היד את שקית הזילוף עד לאיחוד המסה
גוזרים חור קטנטן בשקית הזילוף וממלאים כל שקע בפטיפור במעט גנאש
ומיד מטיחים אותו על גבי משטח כדי לשטח את הגנאש
מקשטים לפי טעמכם
בהצלחה😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

חטיף אנרגטי (אנרגיה מרוכזת בארומה לימונית)_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים