Share with:


חלבי

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧
שחר שולמית..מידות אוניברסליות

מצרכים לבצק…
500 גרם קמח
שמנת חמוצה 9% (200 מ"ל)
1/2 כוס מים פושרים (125 מ"ל)
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/2 כפית מלח

מצרכים למלית…
2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות
2 בצלים סגולים גדולים חתוכים לרצועות
4 כפות שמן
כוס גבינה צהובה מגורדת
כפית מחוקה
מלח
כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
1/4 כוס ממרח פסטו
מחממים תנור ל170 מעלות

אופן הכנת המלית…
מפזרים את הבטטה מעל נייר אפיה ואופים אותה עד לריכוך
מטגנים את הבצל עם השמן עד להזהבה
מניחים בקערה את כל מצרכי המלית ומערבבים אותם היטב
אופן הכנת הבצק…
שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את כל המצרכים ולשים אותם לבצק רך ונוח לעבודה לעבודה (או לשים אותם ידנית)
משמנים את כדור הבצק
ומחלקים אותו ל 9 חלקים שווים (יוצא בערך 102 גרם לכל חלק)
בידיים טיפה משומנות פותחים ביד כל עיגול בצק על גבי שקית ניילון לגודל של פיתה ומניחים במרכז 2 כפות מהמלית
סוגרים היטב ומניחים את הצד הפחות יפה על גבי נייר האפייה שנמצא מעל משטח אפיה
משטחים את כדור הבצק למעין פיתה קטנה
אופים בתנור שחומם מראש בחום של 170 מעלות למשך כ20 דקות
הופכים את המאפה ואופים אותו גם בצד השני עד הזהבה

בהצלחה 😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

בצק שמנת  מהיר למאפים מלוחים_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים