Share with:


פרווה

אופן הכנה

בעיטור של מלבי שוקולד בגרסת פטיפורים או כעוגת שכבות…

שחר שולמית…מידות אוניברסליות

מצרכים לבסיס פריך ושוקולדי…
85 גרם שמן קוקוס נוזלי
140 גרם סוכר
ביצה גודל לארג'
50 גרם שיבולת שועל טחונה דק
25 גרם אבקת קקאו
1 גרם סודה לשתייה
1 גרם מלח
90 גרם שיבולת שועל דקה
110 גרם פצפוצי שוקולד מריר

אופן ההכנה…
שמים את שמן הקוקוס והסוכר בקערת מיקסר ומקציפים עם וו גיטרה כ-2 דקות
מוסיפים את הביצה וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת קרמית ואוורירית כמה דקות…מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום
בקערה נפרדת מערבבים את שאר המצרכים היבשים ומוסיפים אותם אל המיקסר תוך כדי עירבול איטי רק עד לקבלת תערובת אחידה
מקפלים פנימה את פצפוצי השוקולד ומערבבים רק עד לאיחוד…
משמנים את תבניות הסיליקון לפני כל שימוש ועובדים בידיים רטובות…לשקול מידה אחידה כדי לדחוס אותה בתבנית הסיליקון (אני שקלתי 11 גרם לכל יחידה)
למלא את תבניות הסיליקון במסה ולשטח…לאפות בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כ15 דקות
ולצנן לפני חילוץ

הכנת הפטיפור…2 שכבות

מצרכים לשכבה החומה…
100 גרם חמאה או מחמאה
120 גרם דבש
300 גרם חמאת בוטנים
30 גרם קקאו
100 גרם בוטנים מטוגנים ללא קליפה
200 גרם ביסקוויטים שוקולד
100 גרם קוקוס

מצרכים לשכבה הבהירה…
100 גרם חמאה או מחמאה
120 גרם דבש
300 גרם חמאת בוטנים
100 גרם בוטנים מטוגנים ללא קליפה
200 גרם ביסקויטים וניל
120 גרם קוקוס

אופן ההכנה זהה ל 2 השכבות…
במגימיקס לטחון את הביסקוויטים כמעט לגמרי…להוסיף את הבוטנים ולטחון אותם לפרורים יחד עם הביסקוויטים… במקביל לשים בקערה גדולה את החמאה או המחמאה עם הדבש…הקקאו (של השכבה החומה) וחמאת הבוטנים ולהמיס במיקרו בפולסים עד לאיחוד…להוסיף לזה את הביסקויטים הטחונים יחד עם הבוטנים והקוקוס ולאחד מסה…
למלא מידה של כף מהמסה החומה ולדחוס בכל שקע בתבנית לשטח ולהקפיא…

להכין שכבה שניה באותו האופן רק ללא הקקאו…לשטח את השכבה הבהירה על גבי השכבה החומה…לשטח מסה ולהקפיא

למלא במסה הבהירה גם תבניות סיליקון דגם כדורים קטנים שיהיה לקישוט ולהקפיא

מלבי שוקולד משודרג…
(במידה ולא מכינים פטיפורים אלא עוגת שכבות)
מצרכים…
4 גרם ג'לטין
20 גרם מיים
500 מ"ל חלב
3 כפות קורנפלור
1/2 כוס סוכר
2 כפות קקאו
100 גרם שוקולד מריר
20 גרם חמאה

אופן ההכנה…
לערבב את הג'לטין עם המיים ולהניח בצד לחצי שעה…
בסיר לערבב היטב את החלב עם הקורנפלור הסוכר והקקאו…להדליק את האש ולבשל את התערובת על אש בינונית עד הסמכה קלה תוך ערבוב מתמיד…להוסיף את מסת הג'לטין…להוסיף את השוקולד המריר והחמאה ולאחד מסה…
לצנן מעט את המלבי ולצקת אותו על השכבה הבהירה

במידה ומכינים פטיפורים נצמיד את קישוט השוקולד המוזהב לכדור במעט גנאש ונניח אותו בשקע של הפטיפור…נשים מעט גנאש גם במרכז הבסיס השוקולדים ונניח מעליו את הפטיפור

הערה…אפשר במקום להכין פטיפורים…להכין את העוגה ברינג גודל 24
להכין שכבת בסיס שוקולדי בתחתית הרינג…מעליה להניח את השכבה חומה…מעליה להניח את השכבה הבהירה ומעל לצקת את המלבי שוקולד להקפיא לפני חיתוך…
(לא מומלץ להקפיא מלבי כי זה עלול להגיר נוזלים)

בהצלחה 🌷

מתכוןמתכון

שכבות חמאת בוטנים ושוקולד על מצע של עוגיה פריכה ושוקולדית_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

148 מתכונים