Share with:


חלבי

אופן הכנה

שחר שולמית…מידות אוניברסליות
תבנית סיליקון לבסיס קוטר 26 סנטימטר
תבנית סיליקון לחלק העליון קוטר 20 סנטימטר

משמנים ומקמחים את התבניות
מחממים תנור לחום של 160 מעלות

מצרכים לעוגת בסיס תפוזים פיסטוק וקוקוס…
3 ביצים גודל לארג'
כוס סוכר (200 גרם)
סוכר וניל
1/2 כוס שמן (100 גרם)
כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל)
1 ועוד 1/3 כוסות קוקוס (120 גרם)
2 כוסות קמח תופח (280 גרם)
1/2 כוס פיסטוקים קצוצים דק

אופן ההכנה…
בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את הביצים יחד עם הסוכרים לקצף בהיר ותפוח
מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים בהדרגה את שאר המצרכים לפי סדר כתיבתם
יוצקים את הבלילה לתבנית הסיליקון (קוטר 26 סנטימטר)
ואופים את העוגה כ40 דקות או עד שהיא מתייצבת
מורחים על העוגה בעודה חמה ריבת חלב מדוללת במעט חלב ומפזרים מעליה קוקוס מקורמל

מצרכים לעוגה עליונה מוס גבינה ושוקולד לבן…
7 גרם ג'ילטין
2 כפות מים
300 גרם גבינה לבנה 9% (יום קודם מסננים 500 גרם גבינה לבנה ולמחרת שוקלים ממנה 300 גרם)
1/3 כוס סוכר (67 גרם)
סוכר וניל
צבע מאכל כתום (אופציונלי)
100 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן
200 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה…
מערבבים את הג’לטין
עם המים ומניחים בצד 30 דקות מערבבים בקערה את הגבינה עם הסוכרים עד להמסת הסוכר (אם צובעים את הבלילה מוסיפים למסת הגבינה את צבע המאכל)
ממיסים בפולסים במיקרוגל את השמנת המתוקה (100 מ"ל) עם השוקולד ומערבבים עד לאיחוד
מוסיפים למסת השמנת והשוקולד החמה את מסת הג'ילטין ומערבבים (מצננים את מסת השוקולד לפני שמאחדים אותה עם קערת הגבינות)
מאחדים את קערת הגבינות עם קערת השמנת והשוקולד
מקציפים את השמנת המתוקה (200 מ"ל) למרקם יוגורט ומטמיעים אותה בקערה עם שאר הבלילה בתנועות קיפול
יוצקים את הבלילה לתבנית הסיליקון (קוטר 20 סנטימטר) ומקפיאים לילה לפני חילוץ

מצרכים לציפוי גלסאז'…
(רצוי להכין יום קודם)
10 גרם ג'לטין
50 גרם מים
1/3 כוס מיים (80 מ"ל)
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
150 גרם גלוקוזה
100 גרם חלב מרוכז
150 גרם שוקולד לבן
צבעי מאכל לפי דרישה

אופן ההכנה…
מערבבים את הג'לטין יחד עם המים ומניחים בצד ל1/2 שעה
מרתיחים מים סוכר וגלוקוזה עד ל103 מעלות תוך כדי ערבוב עם מרית
מורידים מהכיריים ומוסיפים לזה את החלב המרוכז והשוקולד הלבן
מוסיפים לסיר את מסת הג'לטין ומאחדים מסה
(אם רוצים כמה צבעים מחלקים את המסה לכמה קערות וצובעים לפי טעמכם)
הערה…
מומלץ לטחון את הגלסאז' במוט בלנדר לפני שיוצקים אותו על המוס הקפוא
יוצקים את הגלסאז' על המוס הקפוא כשהוא בטמפרטורה של 36 מעלות
ואם הוא התקרר ניתן לחממו מעט במיקרוגל
מניחים את מוס הגבינה מעל רשת ויוצקים מעליו את הגלסאז'
מניחים בזהירות את המוס מעל עוגת הבסיס
לאחר שהנחנו עליה את החישוק השוקולדי לעיטור…אופציונלי)

מצרכים לחישוק שוקולדי לעיטור…
(רצוי להכין יום קודם)
60 גרם שוקולד מריר
30 גרם שמנת מתוקה

אופן ההכנה…
בבן מרי או במיקרוגל בפולסים ממיסים את השוקולד והשמנת ומערבבים עד לאיחוד
יוצקים את הגנאש לתבנית היעודית ומקפיאים לילה לפני חילוץ

בהצלחה 😋
אהבתם ? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

מתכוןמתכון

עוגת שכבות "צבועה"_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים