Share with:


פרווה

אופן הכנה

בסיר פלא בקוטר 28 ס”מ
7 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
½1 כוסות סוכר אפשר כוס
1 כוס שמן קנולה
1 כוס מיץ לימון סחוט טרי
2 כוסות קמח מנופה שקית אבקת אפיה
½1 כוסות פטל אדום קפוא

אופן הכנה
מפרידים ביצים לחלמונים וחלבונים.
שמים בקערה גדולה את החלמונים ו – ½ כוס סוכר. בעזרת מטרפה ידנית מקציפים את החלמונים לתערובת תפוחה ובהירה.
מוזגים לחלמונים שמן בזרם דק תוך כדי טריפה.
מוסיפים לחלמונים קמח תופח ומיץ לימון בהדרגה. וטורפים היטב לתערובת אחידה.
שמים את החלבונים בקערת המיקסר מתחילים להקציף כדקה עד שמקבלים קצף לבן. מוסיפים בהדרגה כוס סוכר ומקציפים 2-3 דקות עד שמקבלים קצף ויציב.
מקפלים את קצף החלבונים לתערובת החלמונים שלוש פעמים
מקפלים לתערובת גם את הפטל הקפוא (אם רוצים נקודות של פטל בתוך העוגה לקמח מעט את הפטל,
מוזגים את התערובת לסיר פלא משומןן, טופחים את התבנית קלות על השיש. ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות כשעה ורבע או עד שנועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש.
מקררים את העוגה לחלוטין לפני שהופכים אותה על צלחת .
אני הוספתי מיץ תפוזים במקום לימון 🌹

מתכוןמתכון

עוגת פטל ולימון🙋‍עוגת לימון ופטל מושלמת – פרווה_מתכון של ברכה זולינג – מאסטר מתכונים
ברכה זולינג (Ba Su)ספר המתכונים של
מתכון של

ברכה זולינג (Ba Su)

84 מתכונים