Share with:


חלבי

אופן הכנה

גילוש
*
עוגה שנולדה מטעות..נשארה ונכבשה בטעמה… המצרכים: (*הבצק מספיק ל-2 תבניות רגילות, אפשרי להקפיא מחצית.)

לבצק:
1/2 קילו קמח,
שקית אבקת אפייה,
2 שקיות סוכר ווניל,
1/2 כוס סוכר,
גביע יוגורט,
1/2 כוס שמן,
100 גרם חמאה רכה,
** לעבד יחד לבצק אחיד – אם הבצק קשה יש להוסיף כ-1/4 כוס חלב/מים.

המלית:
קילו גבינה לבנה 5% (לדעתי טרה נהדרת)
3/4 כוס סוכר
3 ביצים שלמות שקית (80 גרם)
אינסטנט פודינג ווניל
כף גרידת לימון

**מערבבים הכל יחד

ציפוי – שטרוייזל:
3/4 כוס קמח
1/3 כוס סוכר
50 גרם חמאה קרה – חתוכה
שקית סוכר ווניל

אופן ההכנה:
מעבדים את כל חומרי הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר כשעה. (אני נוהגת לשטח את הבצק על תחתית תבנית מתאימה ומשומנת, לכסות ברדיד אלומיניום ולהשהות במצב זה במקרר, והסיבה היא, הבצק רך נעים וגמיש, קל לשטח אותו במצב זה) מכינים את השטר וייזל, ומכניסים למקפיא למשך המשך ההכנה. מערבבים יחד את חומרי המלית, ושופכים על הבצק (הקר) ומעל המלית מפזרים באופן אחיד את השטר וייזל…….אופים בתנור חם ב-170 מעלות כשעה…תהנו…לפעמים מזליפה מעט ריבת תות נוזלית, כמון בצילום..חמוץ מתוק נפלא למי שאוהב כך.

עוגת גבינה בטעם של עוד…והכי טעימה שיש_גילה כהן אבני
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

65 מתכונים