Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

זה קל, מהיר, טעים בטירוף.
חצי קילו קמח מנופה.
2 ביצים -ביצה שלמה וחלמון
את החלבון הנוסף נשמור בצד להברשה.
כוס חלב או כוס מיץ תפוחים/תפוזים/מים.
ועוד חצי כוס מים
כף שטוחה שמרים
כפית תמצית ווניל איכותית
150 גרם חמאה/או מרגרינה/או חצי כוס שמן
2/3 כוס סוכר.

הכל נכנס למיקסר
ללוש עם וו לישה עד שמתקבל בצק רך וקצת דביק.
מעבירים אותו לקערה משומנת להתפחה של שעה.
לאחר התפיחה
להוציא ממנו אוויר ולחלק ל 4 כדורים.

ממיסים 100 גרם חמאה/ או מרגרינה
מתחילים לפתוח כל כדור עם חמאה מומסת.
מניחים בצד לתפיחה נוספת של 20 דק
והנה הטריק.
לוקחים את הכדורים, מניחים אחד על השני
ומרדדים למשטח אחד של בצק,זה יוצר לנו דיפדוף
מרדדים למלבן הכי דק שאפשר 2 ס"מ.
מורחים:, חלבה, שוקולד, קינמון, ריבת משמש או שוקולד, ממרח טופי, תמרים מה שתרצו.
תוספות: שקדים, קוקוס, שבבי שוקולד, כיד הדימיון.
מגלגלים לרולדה
חותכים.
מכסים ונותנים להם מנוחה של 15 דק
מורחים בחלבון ביצה
מכניסים לאפיה
180 מעלות 20 דק
מוציאים
ומורחים עליהם נפאז' או מי סוכר.
בתיאבון.
אופציה 2💖💖💖
לרדד כל כדור על נייר אפיה לעובי 1 סמ, לפזר תערובת של: 3 כפות סוכר כף קינמון וכף קורנפלור.
להניח עליו דף נוסף, וכך עם 4 הכדורים,
בסוף מעל למרוח את המלית היבשה ולמתוח כמה שיותר את הבצק במהלך הגלגול ככה תקבלו המון המון שמרים מדופדף.

סינבון/שנק/סינרול/שבלולים שמרים _מתכון של המטבח של תכלת
המטבח של תכלתספר המתכונים של
מתכון של

המטבח של תכלת

128 מתכונים