Share with:


טבעוני

אופן הכנה

½ קילו שעועית לימה/בובס, שטופה ומושרית לילה עם ½ כפית סודה לשתייה.
למחרת – מסננים, שוטפים ומבשלים בסיר עם המון מים (אני מקצרת תהלים ומבשלת בסיר לחץ כ-25 דקות מרגע רתיחה) מסננים – ומכניסים למעבד מזון..מוסיפים למעבד..
1/3 כוס שמן זית /שמן זרעי ענבים
2-3 בצלים ירוקים עם הירוק – חתוכים (רצוי להתחיל בקיצוץ הבצל ירוק, ולהוסיף את השעועית ושאר רכיבים)
פלפל אדום אפוי בגריל וקלוף (אפשר יותר) – את הפלפלים מוסיפים בטחינה האחרונה, בפולסים.
½ פלפל חריף אפוי וקלוף
מעט מיץ לימון – לפי טעם אישי
3-5 שיני שום אפויות
מעט מלח הימאליה
כ-1/2 כוס מים (מתחילים להוסיף בהדרגה, לפי מירקם רצוי)
לקישוט זילוף של שמן זית ובזיקה של מעט פפריקה מתוקה/חריפה.

ההכנה:
משרים את השעועית בקערה מלאה מים עם 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה, למשך יממה, מחליפים מים מידי כמה שעות למים טריים.

לאחר מכן, מסננים ו מבשלים בסיר גדול עם מים, כדי כיסוי עם 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה, בזמן ההרתחה יש להסירו באמצעות מיסננת קטנה…

אופים את הפלפלים עם התזה קטנה של שמן כ-10 דקות עד לריכוך עד לקיצוץ בהמשך.
לאחר בישול של כ-40 דקות, בודקים, האם השעועית התרככה דייה (יש סוגים שונים),

מסננים וטוחנים(טיפ קטן – את מי הבישול מקררים ומשקים את העציצים).
במעבד מזון, מוסיפים מים, שום, ושמן עד קבלת ממרח חלק ובהיר.
מוסיפים את הלימון/חומץ, ואת הזיתים ושוב טוחנים היטב.

ממרח שעועית לימה עשיר_גילה כהן-אבני
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

55 מתכונים