Share with:


פרווה

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧

שחר שולמית…מידות אוניברסליות
מתקבלות 16 לחמניות/ תלוי בגודל שתבחרו

מצרכים לבצק…
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
50 גרם זרעוני חמניה
50 גרם זרעוני דלעת
3/4 כוס שמן (150 גרם)
1/2 ליטר מיים (500 מ"ל)
מצרכים לציפוי…
ביצה טרופה
כפית סילאן
שומשום

אופן הכנת הבצק…
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים את המצרכים היבשים דקה אחת
מוסיפים את השמן והמים ולשים על מהירות נמוכה כ10 דקות
עוטפים את כדור הבצק במעט שמן ומכסים אותו עד להכפלת הנפח
בידיים משומנות מחלקים את הבצק לחתיכות של 100 גרם ומכדררים כל חתיכה לעיגול ומניחים על משטח משומן
לאחר 15 דקות מתחילים לעבוד עם החתיכה הראשונה שכדררנו וכן הלאה
פותחים כל חתיכת בצק לגליל של כ50 סנטימטר ויוצרים צורת לחמניה שאוהבים
מניחים את הלחמניות מעל נייר אפיה שנמצא על משטח אפיה ומתפיחים אותן שעה נוספת
מערבבים היטב את הביצה עם הסילאן
ומורחים את הלחמניות ולאחר מכן מפזרים מעליהן שומשום
מחממים תנור למצב טורבו על 190 מעלות ואופים את הלחמניות כ30 דקות או עד הזהבה

בהצלחה 😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

מתכוןמתכון

לחמניות מתקתקות עם זרעונים_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

357 מתכונים