Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים :
בצק עלים
נייר אפיה
קונוסים / גלילי מתכת / טילוני ופל גלידה
אופן ההכנה :
מרפדים קונוסים ממתכת או גביעי גלידה בנייר אפיה
משמנים אותם מעט .
פורסים את בצק העלים
מקמחים אותו מעט
חותכים אותו לרצועות
ומלפפים כל רצועה של בצק על גבי הקונוס מתחילים מהשפיץ כלפי מעלה ! כמעט עד סוף הקונוס !
ומהדקים היטב !
רצוי להשאיר מעט רווח בסיום ולא ללפף את הבצק עד הסוף .אחרת יהיה קשה לשחרר אותו אחרי האפיה !
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה .
אופים בתנור שחומם מראש ב 180 מעלות עד להזהבה קלה .

לקרם וניל :
בסיר חלבי לערבב
רבע כוס קורנפלור(כוס חד פעמי חם)25 גרם..
עם כמה טיפות חלב קר לערבב היטב היטב שלא יהיו גושים
לצקת בהדרגה לסיר כל פעם מעט מהחלב ..כוס ורבע חלב קר( 250 מיל)
1/2 כוס סוכר
3 שקיקי סוכר וניל
2 חלמונים
לערבב היטב היטב..
לחמם על אש בינונית את כל המצרכים ולא לעזוב את הסיר כל הזמן לערבב במשך כמה דקות טובות עד שרואים שהתערובת מסמיכה מעט דומה לתערובת של פחזניות בערך..
מקררים על השיש בטמפרטורת החדר …ומכניסים למקפיא לשעה וחצי בערך .מוציאים מערבבים היטב היטב
מקציפים.2 שמנת מתוקה + 2 כפות סוכר וחבילת פודניג וניל
על מהירות עוצמתית עד שנהיה קצף מעט נוקשה ולא רך..
מעבירים את השמנת המוקצפת לקערה אחרת ושמים את קרם פטיסייר בקערת המיקסר.(אין צורך לשטוף את הקערה משאריות השמנת מתוקה)
להקציף היטב את הקרם וניל שלא יהיו גושים ולהוסיף בהדרגה שמנת מוקצפת לקרם וניל כל פעם 2 כפות
עד לסיום כל הקצפת ויש לכם את זה !
ממלאים את הקרם לתוך שקית זילוף עם צנתר כוכב
ומזלפים לתוך הקונוסים האפויים .
מפזרים מעט אבקת סוכר מעל
זה נשמע קצת מורכב..
אבל שווה ביותר !

באהבה אסתי ❤️

טילונים במילוי קרם וניל עשיר_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים
אסתיספר המתכונים של
מתכון של

אסתי

229 מתכונים