Share with:


פרווה

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

לבצק פריך:
100 גרם מחמאה קרה חתוכה לקוביות
ביצה מדיום
גרידת תפוז
רבע כוס מיץ תפוזים
100 גרם קמח או קמח ללא גלוטן תמי
70 גרם אבקת סוכר
50 גרם שקדים טחונים
25 גרם קורנפלור
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל

לקרם לימון:
2 ביצים L
80 גרם סוכר
45 מ"ל מיץ לימון
קליפה מגוררת מלימון אחד
75 גרם מחמאה רכה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:
בצק פריך:
במג'ימיקס מעבדים יחד מחמאה, ואבקת סוכר עד שיותר קרם חמאתי יציב.
מוסיפים ביצה מיץ תפוזים גרידת תפוז.
מוסיפים קמח, מלח, שקדים טחונים, קורנפלור, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת פירורית.
עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ, וקורצים עיגולים בקוטר התבנית טארט שלכם.
מחוררים את הבצק
ואופים בחום של 160 מעלות 15 דק

קרם לימון:
בסיר שמים ביצים, סוכר, מיץ וקליפת לימון וטורפים היטב באמצעות מטרפה.
מבשלים את התערובת תוך כדי טריפה מתמדת על גבי להבה בינונית עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך.
מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה בקרם. הקרם דליל בשלב זה וזה בסדר.
מעבירים את הקרם לקופסה אטומה במקרר במשך 2-3 שעות.
מרכיבים את הטארט
ממלאים קרם לימון ומכניסים לתנור ל 10-12 דק, מצננים
מכניסים לקירור
מוציאים מזלפים מרנג וצורבים עם ברנר