Share with:


בשרי

אופן הכנה

לבצק:
קמח לבן – 1/2 אריזת נייר – סה"כ (500 גרם)
מים – כוס (240 מ"ל), פושרים.
ביצה – Large
מלח – כפית שטוחה
מים – 4 כוסות – סה"כ (960 מ"ל), לבישול החינקלי.
מלח – 1/3 כפית שטוחה, לבישול החינקלי.

למילוי:
בשר בקר טחון – 400 גרם
בצל – 2 יחידות בינוניות – סה"כ (250 גרם), קצוצים דק.
פלפל שחור – 1/3 כפית שטוחה, לפי הטעם.
מלח – כפית שטוחה, לפי הטעם.
פלפל אדום חריף – 1/3 כפית-קצוץ – סה"כ (1 גרם), טחון – לפי הטעם.
מים – 2 כפות – סה"כ (20 מ"ל)
שמן קנולה – כף (10 מ"ל)
שום – 6 שיניים, כתושות

להגשה:
שום – 10 שיניים, כתושות.
פלפל שחור – 1/2 כפית שטוחה, לפיזור מעל החינקלי.

חינקלי גיאורגי

הכנה:
1. מנפים את הקמח בקערה, מוסיפים את המים, הביצה והמלח, ולשים לבצק נוקשה (עדיף ביד ולא במיקסר).
2. שמים את הבצק בצד לשעה וחצי למנוחה.
3. מערבבים את כל מצרכי המלית ולהניח בצד לספיגת טעמים.
4. מחלקים ל- 3 כדורים ומגלגלים לצורת נחש כ- 18 ס"מ.
5. חותחים את הנחש כך שכל חתיכה תהיה כ- 2 ס"מ רוחב.
6. מרדדים כל חתיכה לעובי דק, ממלאים כף מלאה של מלית הבשר וסוגרים את החינקלי לצורת "חצאית מסתובבת". כך עושים עם החתיכות הנוספות (סה"כ כ- 25 חינקלי).
7. בסיר מרתיחים מים ומלח, שמים את החינקלי לכ- 20 דקות בישול ומוציאים עם כף גדולה מחוררת.
8. מגישים חם בתוספת שום כתוש ופלפל שחור

חינקלי גיאורגי
מרינה צ'א'רונובספר המתכונים של
מתכון של

מרינה צ'א'רונוב

68 מתכונים