Share with:


פרווה

אופן הכנה

רכיבים:
1 חבילת בצק עלים, 1 ק"ג

למילוי ה"בורקאסונים":
1/2 קילו תפו"א מקולף וחתוך לקוביות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כף סילאן

לציפוי:
1 ביצה טרופה
שומשום או קצח, לא חייב
בשביל טוויסט נחמד, אפשר לפזר
שבבי פרוסות שקדים או גרעיני חמנייה/דלעת

אביזרים:
תבנית תנור + נייר אפייה
תרסיס שמן

ההכנה:
1. מכינים את מלית ה"בורקאסונים":
מרתיחים בסיר את תפוח-האדמה עד להתרככות, מסננים את המים ומצננים קלות.

2. מעבירים את תפוח-האדמה לקערה ומועכים לפירה.
מוסיפים את שאר מרכיבי התיבול ומערבבים טוב, טועמים ומתקנים תיבול

3. מכינים את "בורקאסונים":
פורסים יריעה מחצי כמות הבצק וחותכים למשולשים בגודל שרוצים.

4. באמצע כל משולש מניחים כף נדיבה מהמילוי.
ומקפלים כל משולש מהחלק השפיצי העליון לכיוון החלק התחתון הרחב ויוצרים צורה של קוראסון.

5. שמים בתבנית תנור נייר אפייה ומרססים קלות עם תרסיס שמן.
ומניחים את המאפים בצורה מסודרת בתבנית.

6. חוזרים אל פעולות החיתוך, המילוי והגלגול עם כמות הבצק השנייה, ומניחים בתבנית התנור.

7. מורחים על הבצק את הציפוי של הביצה הטרופה ומפזרים קצת שומשום או קצח אם אוהבים.
או בשביל הטוויסט אפשר לפזר שבבי פרוסות שקדים או גרעיני חמנייה/דלעת וכו'

8. מחממים את התנור מראש ל-200 מעלות, ומכיניסים לאפייה של כ-15-20 דקות, עד שהבצק מזהיב טוב ומוכן. מוציאים ומצננים.

בורקאסונים – בורקס בצורת קוראסון במילוי תפו"א
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

130 מתכונים